MØTTES TIL DYST: Kjell-Ingolf Ropstad (KrF), Dag Sele (Sentrum) og Tomas Moltu (PDK) diskuterte kampen om kristenvelgerne.

Se Ropstad i debatt med PDK og Sentrum

Kampen om kristenvelgerne er hardere enn noen gang. Dagen, Vårt Land og Salt inviterte partitoppene til debatt som du kan se på dagen.no.

Mandag kveld kl. 20 møttes partiene til debatt i Forum, som er Salt Bergens storscene. Ordstyrere var sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk og religionsredaktør i Vårt Land, Alf Gjøsund.

Selv om debatten er ferdig, kan du se den på nytt her (artikkelen fortsetter under videoen):

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partitopper fra alle stortingspartiene var invitert til paneldebatt, og i tillegg møttes KrF, Sentrum og PDK til en egen debatt.

Blant temaene som ble debattert er «cancel-kultur,» klima, konverteringspolitikk, frivillighetssamfunnet og menneskeverd – tema arrangørene mener er «underdekkede tema i den øvrige valgkampen».

Les også
Verdidebatt: En ble sikker, den andre er fortsatt på leit

Unikt møte mellom KrF og avhoppere

Den spesielle seksjonen mellom KrF og parti med et vesentlig innslag av KrF-avhoppere, nemlig PDK og Sentrum, er en unik del av kveldens debatt.

– Dag Sele (Sentrum) og Tomas Moltu (PDK) har tidligere vært tillitsvalgte i KrF. Det er første gang KrF utfordres både fra sin venstre og høgre side. Kjell Ingolf Ropstad har så vidt jeg vet aldri før møtt disse til debatt, sier Vebjørn Selbekk.

– Hva skal de tre partiene diskutere?

– Temaet blir kampen om kristenvelgerne, sier Selbekk.

Deltakere

Fra de øvrige partiene deltar disse partitoppene:

- SV: Nicholas Wilkinson

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ap: Marte Mjøs Persen

- MDG: Arild Hermstad

- Sp: Kjersti Toppe

- V: Sveinung Rotevatn

- KrF: Kjell Ingolf Ropstad

- H: Torbjørn Røe Isaksen

- FrP: Ketil Solvik Olsen