KrF-topp reagerer på jøde-sketsj

KrF-nestleder Dagrunn Eriksen synes NRK-sketsjen om jødeparagrafen under grunnlovsjubileet var pinlig.

Grunn­lovs­ju­bi­le­et er i gang på Eids­voll, men det var ikke alle deler av NRKs di­rekte­sen­ding som ble tatt like godt imot. Dag­runn Erik­sen, 1. nest­le­der i Kris­te­lig Folke­par­ti (KrF), mis­lik­te at jøde­pa­ra­gra­fen, som nek­tet jøder av­gang til Norge, ble til un­der­hold­ning.

«Sjok­ke­ren­de og pin­lig og lage humor av pa­ra­gra­fen som steng­te jø­de­ne ute fra vårt land!» skrev Erik­sen på Twit­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jøde­pa­ra­gra­fen er en del av vår mørke his­to­rie, og jeg synes det er rik­tig å ta det opp, men da ta det opp for hva det er - en pin­lig af­fæ­re for Norge. Og dette hand­ler ikke bare om noen menn i 1814 som ikke helt viss­te hva de gjor­de, men gjen­nom andre epi­so­der næ­re­re i tid, som den nors­ke Krys­tall­nat­ten, ut­gjør dette en sår og tung ting for nors­ke jøder helt opp til våre dager. Som na­sjon må vi ta an­svar for dette, ikke lage flå­se­ri og sket­sjer ut av det, ut­dy­per Erik­sen over­forVG.

Un­der­hold­nings­re­dak­tør Char­lo Halv­or­sen i NRK mener KrF-nest­le­de­ren tol­ker sket­sjen mot­satt av hva som er ment.

- Det er grunn­leg­gen­de ABC i sa­ti­re å lat­ter­lig­gjø­re, i dette til­fel­le dum­min­ge­ne som skrev ak­ku­rat denne pa­ra­gra­fen. Når det også skjed­de for 200 år siden, mener jeg det må være lov til å lage humor av det. Vi lat­ter­lig­gjør de som skrev pa­ra­gra­fen, ikke jø­de­ne, sier han.

NTB