KrF skuffet over Høyres abortvedtak

KrF-leder Knut Arild Hareide er skuffet over at Høyres landsmøte ikke gikk inn for å endre dagens abortlov slik Erna Solberg ønsket.

- Det jeg håper at Høyre og KrF kan være enige om, er at vi i fram­ti­den må unngå at vi går mot et sor­te­rings­sam­funn hvor barn blir valgt bort ut fra hvil­ke egen­ska­per de har, er Ha­rei­des re­ak­sjon på ved­ta­ket.

Han er der­imot glad for at det er enig­het i Høyre om at for­eld­re til barn med sær­li­ge behov må få økt støt­te.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Følg Høyre-landsmøtet direkte på nett-TV

Glad for stort mindre­tall

Det om­strid­te for­sla­get fra pro­gram­ko­mi­te­en gikk ut på å endre abort­lo­ven slik at avvik eller mis­dan­nel­ser ved fos­te­ret ikke skal være et selv­sten­dig abort­kri­te­ri­um etter 12. uke.

Høy­res lands­møte valg­te lør­dag å gå imot le­del­sen i par­ti­et, og et fler­tall gikk inn for å be­hol­de da­gens lov.

- Når det først er et ved­tak som går imot KrFs syn, så er det for så vidt bra at det har vært et stort mindre­tall, sier Ha­rei­de til NTB.

Fryk­ter blod­prø­ver

Han leg­ger til at det vik­ti­ge i fram­ti­den blir å velge det etisk rik­ti­ge fram­for å ukri­tisk ta i bruk alle mu­lig­he­ter den tek­no­lo­gis­ke ut­vik­lin­gen vil åpne for.

- Snart vil vi ha mu­lig­he­ter for ta blod­prø­ver av gra­vi­de kvin­ner lenge før uke 12 som kan si vel­dig mye om fos­te­ret. Hvil­ket kjønn, hår­far­ge og hvil­ke syk­dom­mer det kom­mer til å få. Hvor skal da gren­sen egent­lig gå, spør Ha­rei­de.

(NTB)