KrF savner tiltak mot barnefattigdom

Regjeringens støtteparti KrF etterlyser en oppfølging av overenskomsten om økt satsing mot barnefattigdom i onsdagens reviderte budsjett.

- Vi mer­ker oss at det vi var enige om å få gjort noe med, nem­lig barne­fat­tig­dom, er ut­satt til høs­ten, sierKrFs fi­nans­po­li­tis­ke tals­mann Hans Olav Syv­er­sen til NTB.

Han stus­ser også over at re­gje­rin­gen ikke be­vil­ger mer til barne­ha­ger, etter­som an­tal­let sø­ke­re i de store byene øker - stikk i strid med re­gje­rin­gens tid­li­ge­re an­ta­kel­ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er litt over­ras­ken­de at man prio­ri­te­rer å styr­ke tax­free­ord­nin­gen frem­for å kom­pen­se­re for økte barne­hage­ut­gif­ter i kom­mu­ne­ne. Det er nok en prio­ri­te­ring vi må se litt nær­me­re på, for å si det for­sik­tig, sier Syv­er­sen.

KrF-top­pen, som leder Stor­tin­gets fi­nans­ko­mité, vars­ler at par­ti­et vil gå noen run­der for å se om det ikke er mulig å kom­pen­se­re noe på den sek­to­ren.

- Det er jo etter min me­ning sær­lig den type re­vi­sjo­ner vi skal ta i re­vi­dert. Man har ikke hatt rik­tig an­slag på hvor mange som går i barne­hage, og der­med må kom­mu­ne­ne even­tu­elt kutte andre ste­der.

På miljø­om­rå­det sav­ner Syv­er­sen også en be­løn­nings­ord­nin­ger for kom­mu­ner som byg­ger på gang- og syk­kel­sti­er.

- Den ser ikke ut til å være der.

(©NTB)