KrF-nestleder sier nei til Frps landbrukspolitikk

Kristelig Folkeparti og Venstre kommer ikke til å støtte den landbrukspolitikken Frp ønsker i regjering, ifølge fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen.

- Med de dras­tis­ke end­rin­ge­ne Frp har gjort i sine al­ter­na­ti­ve bud­sjet­ter, kan jeg ikke se at de får gjen­nom­slag, ver­ken hos oss i KrF eller hos Venst­re, sier Dag­run Erik­sen til NRKs Po­li­tisk kvar­ter.

Hun er fun­ge­ren­de parti­le­der i Kris­te­lig Folke­par­ti så lenge Knut Arild Ha­rei­de er hjem­me i pappa­per­mi­sjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KrF har sam­men med Venst­re sik­ret seg den etter­trak­te­de vippe­po­si­sjo­nen i Stor­tin­get - der mak­ten til å vedta eller for­kas­te for­slag som split­ter na­sjo­nal­for­sam­lin­gen, lig­ger.

Noen må­ne­der før jord­bruks­opp­gjø­ret fast­slår Erik­sen nå at det er uak­tu­elt for KrF å være med på om­leg­gin­ger som ikke sik­rer «et ak­tivt og le­ven­de land­bruk».

- Jeg skal ikke komme ikke med noen beløp her, for­hand­lings­par­te­ne må gjøre sitt. Men det er vik­tig for KrF at bøn­de­ne har en inn­tekt å leve av, og at mat­pro­duk­sjo­nen øker, sier hun.

Bonde­la­get har ana­ly­sert Høyre/Frp-re­gje­rin­gen og mener det er en fare for at fler­tal­let av med­lem­me­ne kom­mer til å få la­ve­re inn­tek­ter hvis re­gje­rin­gen får gjen­nom­slag for sin po­li­tikk.

Over­fø­rin­ge­ne til land­bru­ket, i andel av stats­bud­sjet­tet, har sun­ket jevnt og trutt siden midt­en av 1980-tal­let, iføl­ge or­ga­ni­sa­sjo­nens be­reg­nin­ger. (©NTB)

Les også
Hareide trekker seg tilbake