BRYLLUP: Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen feirer bryllup på Moi i Sør-Rogaland kommende lørdag. FOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX

- KrF kan ha en partileder som er samboer

 Partileder Knut Arild Hareide mener at KrF kan ha en partileder som lever i samboerskap uten å være gift.

Selv har han ikke flyttet inn hos sin forlovede Lisa Maria Larsen. Paret skal gifte seg lørdag 23. juni.

Men i et intervju med Aftenbladet sier Knut Arild Hareide at det hadde ikke vært et problem for KrF å ha en partileder som levde i ugift samboerskap.

KrFs pressevakt, og bekrefter at Hareide er riktig gjengitt i avisen.


LES OGSÅ: 
Hareide stiller for Hordaland



Bryllup på lørdag


Bryllupet deres står i Lund kirke, og 160 gjester har takket ja til å delta på bryllupsfesten på Lundheim folkehøgskole på Moi i Sør-Rogaland.

Paret møttes først i 2005, men veien skiltes ettersom Lisa Maria dro til USA for å studere. Da hun returnerte i 2010, tok det imidlertid ikke lange tiden før de ble et par.


Borgerlig samarbeid

Lisa Maria er også politisk engasjert, og har en fortid i sentralstyret i KrFU. Paret diskuterer mye politikk, og Knut Arild innrømmer at Lisa Maria påvirker ham i store politiske spørsmål.

Det store dilemma for Hareide nå, er om KrF skal bli med i det borgerlige samarbeidet ved valget neste høst. Selv har han ikke bestemt seg.

- Jeg synes det er viktig å verdsette det private i større grad. I tillegg har jeg rådet Knut Arild til ikke å snakke nedlatende om Frp. For selv om KrF og Frp står svært langt fra hverandre i flere saker, har jeg anbefalt at KrF bør sette seg ned å diskutere et samarbeid med alle de borgerlige partiene, sier Lisa Maria Larsen til Aftenbladet.

DAGEN