KrF frykter «sektforeldre» med Ap-forslag

KrFs fungerende partileder Dagrun Eriksen er lite begeistret over Ap-forslaget om å åpne for flere juridiske foreldre.

– Hvilke konsekvenser får det å ikke ha noen begrensninger på hvem som kan være juridiske foreldre? Skal en sekt kunne ha foreldreansvar for et barn, med de plikter og rettigheter som medfølger? Ap har også åpnet for eggdonasjon. Kan vi se for oss at både eggdonor, sæddonor, surrogatmor og et homofilt par kan være foreldre til et barn, sier Eriksen tilDagsavisen.

Hun synes også det er problematisk på hvordan samværsrett skal løses om det blir brudd mellom flere enn to foreldre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) har tidligere sagt til avisa at det ikke er bigami utvalget går inn for.

– En kommer ikke i en situasjon der det er aktuelt for barnet å ha seks foreldre. Vi går ikke inn for bigami. Dette er gjerne snakk om to homofile foreldre som blir foreldre sammen med andre. Målet er å gi trygge rammer til familier som finnes i dag, sier Henriksen.

Problemstillingen knyttet til juridiske foreldre handler om par som ikke kan få barn sammen, men må ha inn en tredjepart for å få barn.

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner har fram til nå måttet fraråde folk fra å gjøre slike private avtaler. Organisasjonen har ventet på at Stortinget skal ta tak i problemstillingen og gir Ap honnør for at de går foran.