KrF forsvarer liberalisering av alkoholsalg

KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen forsvarer at partiet støtter regjeringens ønske om å åpne dørene på Vinmonopolet også på helligdager.

Syversen kaller dette «justeringer» av dagens alkoholpolitikk

Over­forVårt Land fast­hol­der Syv­er­sen at slike «jus­te­rin­ger» var nød­ven­dig for å få de andre par­ti­ene med på at ho­ved­pi­la­re­ne i da­gens al­ko­hol­po­li­tikk skal ligge fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg skjøn­ner jo at Kjer­sti Toppe ikke liker at Høyre, Frp og Venst­re har fler­tall, men jeg håper jo at hun verd­set­ter at vi mi­ni­me­rer end­rin­ge­ne i for­sla­get til de andre tre par­ti­ene, sier Syv­er­sen til avi­sen.

Toppe, som er helse­po­li­tisk tal­s­per­son i Sen­ter­par­ti­et, mener KrF bi­drar til en po­li­tisk kurs som går i feil ret­ning.

- Dette kan par­ti­et umu­lig være enig i. I så fall har det for­and­ret seg utro­lig mye fra i som­mer, sier Toppe. Hun sier at hun ikke kjen­ner igjen KrF.

Syv­er­sen un­der­stre­ker at KrFs ut­gangs­punkt er ufor­and­ret og viser til at par­ti­ets stand­punkt er godt kjent. Men i denne saken er det vik­tig å se på det store bil­det. Slutt­re­sul­ta­tet må bli best mulig, for­kla­rer han.

Syv­er­sen trek­ker fram at ho­ved­lin­jen i norsk al­ko­hol­po­li­tikk skal ligge fast. Vin­mono­po­let skal be­va­res, re­klame­for­bu­det skal bestå, av­gifts­ni­vå­et skal være høyt, og al­ko­hol­po­li­tik­ken skal stort sett være so­sial­po­li­tikk, på­pe­ker Syv­er­sen.

KrFs fun­ge­ren­de parti­le­der Dag­run Erik­sen sa i hel­gen tilVG at KrF går inn for re­gje­rin­gens for­slag fordi ut­vi­det åp­nings­tid er bedre enn at re­gje­rin­gen åpner for salg av vin i bu­tik­ke­ne.

(©NTB)