KrF-er vil ha gratis prevensjon til alle under 25

KrFs helsepolitiske talsperson, Olaug Bollestad, sier et utvidet tilbud om gratis prevensjon til alle under 25 år er nødvendig for å få ned antallet aborter i Norge.

Bruk kommentarfeltet nederst på siden for å si din mening!

Olaug Bolle­stad tar til orde for å tenke nytt i abort­sa­ken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi må ta en dis­ku­sjon om hvor­dan vi kan legge til rette for at abort­tal­le­ne går ned, sier Bolle­stad til Stav­an­ger Af­ten­blad.

I 2012 ble det ut­ført 15.216 abor­ter i Norge.

Tal­le­ne har holdt seg sta­bi­le i mange år med en svakt fal­len­de tendens fra 14-15 abor­ter per tusen kvin­ner i al­ders­grup­pen 15-49 år på 80-tal­let, til 12-13 abor­ter per tusen kvin­ner i samme al­ders­grup­pe de siste årene.

Bolle­stad mener tal­le­ne er dra­ma­tis­ke og mener tid­li­ge­re sek­su­al­un­der­vis­ning kan være vik­tig for å få ned tal­le­ne.

- De­but­al­de­ren er blitt høy­ere som føl­ger av god un­der­vis­ning, på­pe­ker Bolle­stad.

Hun tar også til orde for å ut­vi­de til­bu­det om gra­tis pre­ven­sjon fram til 25 år, og be­grun­ner det med at dette er til­tak som har vist seg å være et godt grep mot uøns­ket gra­vi­di­tet blant de yngs­te.

Hun leg­ger til at som KrF-er er hun ge­nuint opp­tatt av ret­ten til liv.

- Men par­ti­ets nå­væ­ren­de stand­punkt er i mindre­tall på Stor­tin­get. Med 5,6 pro­sent opp­slut­ning kan vi ikke endre abort­lo­ven, men vi kan få i gang en de­batt som fører til at abort­tal­le­ne syn­ker. For det øns­ker alle par­ti­ene at de skal, sier Bolle­stad til Af­ten­bla­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)