KrF: - Det rår orden i økonomien

Slik opp­sum­mer­te fi­nans­ko­mi­te­ens leder Hans Olav Syv­er­sen (KrF) tirs­dag bud­sjet­tet som de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene står bak.

- Pre­si­dent, det rår orden i norsk øko­no­mi.

Syv­er­sens inn­legg mar­ker­te star­ten på en ma­ra­ton­de­batt om bud­sjet­tet for 2014. Det er imid­ler­tid ingen spen­ning knyt­tet til ved­ta­ket som kom­mer sent i kveld. Det blir iden­tisk med det som de to re­gje­rings­par­ti­ene er blitt enige med KrF og Venst­re om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Et godt ut­gangs­punkt er blitt bedre i sam­ar­beid med KrF og Venst­re. Spå­dom­me­ne fra ukene før val­get om kaos og uor­den har ikke slått til. Men det blin­ker var­sel­lam­per når det gjel­der øko­no­mi­en ge­ne­relt, og her for­ven­ter KrF at re­gje­rin­gen sva­rer på akut­te ut­ford­rin­ger, sa Syv­er­sen.

Komitéle­de­ren viste til NHOs siste rap­port, der med­lems­be­drif­te­ne opp­ly­ser at for­bru­ket in­nen­lands re­du­se­res, eks­por­ten går tyng­re og kost­na­de­ne øker.

- Even­tu­el­le til­tak må ret­tes mot spe­si­fik­ke om­rå­der, ikke være en lang rekke ge­ne­rel­le ord­nin­ger, sa Syv­er­sen.

Han viste til at for­li­ket mel­lom de fire hol­der bud­sjet­tet godt in­nen­for de ram­me­ne som er for bruk av olje­pen­ger. (©NTB)

Les også
KrF: Svak familiepolitikk i statsbudsjettet