KrFs Hans Olav Syversen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

KrF: Den sosiale profilen skurrer

Kristelig Folkeparti (KrF) mener det er mye godt i regjeringens budsjettforslag, men stiller seg undrende til den sosiale profilen hvor rike får skattelette mens de fattige får mindre.

Partiets nestleder Hans Olav Syversen sa fra Stortingets talerstol at det var mye godt i budsjettforslaget og trakk fram forhold som rusfeltet, helsevesenet, satsingen på samferdsel og styrking av justissektoren. Men Syversen som også er leder av Stortingets finanskomité, er kritisk regjeringens prioriteringer.

– Vi er opptatt av den sosiale profilen. Det skurrer litt for meg at man tar solide kutt i toppen, og når man reduserer dem som er uføre med barn, sa Syversen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han kritiserer også miljøsatsingen i budsjettet og sier at regjeringen med sine samarbeidspartnere har en jobb å gjøre på dette feltet før det blir enighet. Likevel ser Syversen fram til å gå i forhandlinger med regjeringen for å lage et flertall om forslaget.

– Vi ser fram til viktige forhandlinger, jeg tror ikke de blir lette, men vi går til forhandlingene for å nå et resultat, sa Syversen.

Samleside: Les flere nyheter omstatsbudsjettet

Her kan dulese forslaget til statsbudsjett for 2015 i sin helhet (pdf)