Den økonomiske situasjonen i avisene er nå så dramatisk at regjeringen bør vurdere momsfritak for alle medier, mener KrF. Finansminister Siv Jensen (Frp) stilte seg ikke avvisende til tanken som ble tatt opp av KrFs finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen i Stortingets spørretime onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF ber regjeringen vurdere momsfritak for alle medier

Den økonomiske situasjonen i avisene er nå så dramatisk at regjeringen bør vurdere momsfritak for alle medier, mener KrF. Finansminister Siv Jensen (Frp) er ikke avvisende.

Regjeringsplattformen slår fast at papiraviser og nettaviser skal likestilles og få en felles, lav momssats. Nå ber støttepartiet KrF regjeringen gå enda lenger og vurdere å droppe merverdiavgiften helt, uavhengig av om mediet utgis på papir eller digitale plattformer.

– Vi er villige til å se på drastiske løsninger for å styrke en fri og uavhengig presse – ikke minst i en situasjon der det popper opp det ene PR-byrået etter det andre som profesjonaliserer den informasjonen som allmennheten får, sa KrFs finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen i Stortingets spørretime onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Finansminister Siv Jensen (Frp) viste i sitt svar til et «løpende, tett og godt» samarbeid med KrF og Venstre.

– Det betyr at vi selvsagt vil være lydhøre for innspill og synspunkter fra de to partiene for å finne et bedre system som ivaretar endringene vi nå ser i mediebransjen, sa hun.

(©NTB)