KrF avviser rødgrønt frieri

De rødgrøn­ne kan glem­me alle for­søk på å få Kris­te­lig Folke­par­ti med på laget om de fort­set­ter etter val­get. Det gir nest­le­der Dag­run Erik­sen i KrF klar be­skjed om.

Sen­ter­par­ti­ets lands­møte for­ri­ge helg frid­de både Sen­ter­ung­dom­mens leder Sand­ra Borch og Sp-le­der Liv Signe Na­var­sete tilKris­te­lig Folke­par­ti. Den døra er imid­ler­tid luk­ket, iføl­ge Dag­run Erik­sen.

- Å gå inn og skul­le være en slags for­ny­en­de kraft i en re­gje­ring som sit­ter med åtte års re­gje­rings­sli­ta­sje vil være dø­dens po­si­sjon for et­hvert parti. Det vil være uak­tu­elt for KrF å skul­le gå inn og påta seg en slik rolle, sier Erik­sen, som fun­ge­rer som parti­le­der iKnut Arild Ha­rei­des fra­vær, til Dags­avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Erik­sen sier hun tak­ker høf­lig for å bli likt og øns­ket, og at hun er vel­dig enig med dem som vil samle sen­trum som en kraft i norsk po­li­tikk.

- Men jeg tror jeg her og nå kan si at det at er uak­tu­elt for oss å gå inn i en ek­sis­te­ren­de re­gje­ring etter val­get, sier Erik­sen og gjør det klart at også den rødgrøn­ne po­li­tik­ken gjøre det vans­ke­lig.

Erik­sen ledet stra­tegi­ar­bei­det i KrF som tid­li­ge­re åpnet for at par­ti­et kunne sam­ar­bei­de med Ar­bei­der­par­ti­et, men lands­sty­ret gjor­de ved­tak om å gå til valg på re­gje­rings­skif­te. Der­med av­klar­te de spørs­må­let for KrFs lands­møte i Trond­heim om to uker. (©NTB)