Kreativ feiring av gammel jubilant

Norsk Luthersk Misjonssamband har lansert 12,5 tips til 125-årsjubileet for organisasjonen. Jubileumskomiteen håper folk vil finne mange kreative måter å feire på.

125 gode gjerninger. Eller 125 folk som gjør en god gjerning hver.

Jubileumspiknik, 125-minutters misjonsspaserturer eller en tur på Kina-restaurant, der man gjør alt i omvendt rekkefølge: først regning, deretter dessert, hovedrett, forrett og meny til slutt.

– Alt er mulig

Grete Haukelid, leder for jubileumskomitéen omtaler noen av tipsene som «litt tullete», men håper at de kan inspirere folk til å bruke fantasien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alt er mulig, sier hun.

Lørdag 18. juni planlegges det en storstilt markering av jubiléet i Oslo konserthus, der det blir musikalske innslag, appeller og filmer som skal formidle kjernen i NLM sitt arbeid.

Ny nettside

Mandag var det nøyaktig 125 dager til festen, noe som blant annet ble markert med en ny nettside:verdenforkristus.no.

Der finner man 125 vitnesbyrd fra ulike mennesker fra ulike nasjoner som har blitt berørt av NLM sitt arbeid. Mandag gikk også startskuddet for en bønneaksjon på sms, der folk kan melde seg på og få tilsendt en bønne-emne hver dag fram til sommeren.

– Hver dag, klokka ni om morgenen, får alle som har meldt seg på tjenesten en SMS med et bønneemne for denne dagen.

I tillegg til at komitéen vil oppmuntre til forbønn for NLM sitt arbeid, knyttes det også bønne-emner til spesielle merkedager i perioden.

– Håpet er at jubiléet skal være synlig hele året, men vi oppfordrer folk til å ha ekstra «trøkk» på dette fram mot sommeren, sier Haukelid.

– Hva kommer du selv til å gjøre?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det burde jeg egentlig hatt et godt svar på. Jeg skal nok markere det, men har ikke helt bestemt meg for hvordan.

Stolthet

– Hvor viktig er det at man markerer jubiléet?

– Jeg tenker at når vi først har bestemt oss for å feire, så er det viktig at vi internt slutter om tiltak som vi prøver å få satt i gang. Noe av tanken bak er at vi ønsker å bygge en stolthet til organisasjonen. Vi vil marker at selv om vi har eksistert i 125 år, så er det fortsatt mange som ikke har hørt evangeliet.