NYE HØYDER: Medlemstallet i MIFF når stadig nye høyder, og økte i fjor med nær 1.000 medlemmer. Bildet er fra deres konferanse i 2011.

Kraftig medlemsvekst i MIFF

Med Israel for fred (MIFF) økte i fjor medlemstallet med nær 1.000. De har over dobbelt så mange medlemmer som Palestinakomiteen. Medlemstallene var henholdsvis 6.306 og 3.057 ved nyttår.

Tallene som Dagen har innhentet fra de to organisasjonene viser at begge satte nye medlemsrekorder i fjor. MIFF økte sitt medlemstall med 994, mens Palestinakomiteen i samme tidsrom bare har en stigning på 69 medlemmer.

- Jeg er veldig godt fornøyd med et så høyt medlemstall, og dette er rekordnivå. Det tilsvarer en økning på 18,7 prosent i forhold til 2011, sier daglig leder Conrad Myrland i MIFF til Dagen.


- Målet er å få 700 nye medlemmer de neste fem månedene, slik at vi runder 7.000 medlemmer til Israel-konferansen i Trondheim første helg i juni, legger han til.


Optimistisk


- Det er første gang vi har passert 3.000 medlemmer ved nyttår. Selv om vi er fornøyd med det, så skulle vi gjerne hatt enda flere medlemmer, sier organisasjonssekretær Berit Aaker i Palestinakomiteen.

Hun peker på at organisasjonen er optimistisk med tanke på 2013, og arbeider med flere ulike arrangementer.

30. mars avvikles den internasjonale boikott-dagen mot Israel. De vil også markere den internasjonale aksjonsdagen 17. april for palestinske fanger i israelske fengsler.

- Det er dessuten 20 år siden Oslo-avtalen ble inngått. I den forbindelse vil vi arrangere en internasjonal konferanse i Oslo til høsten, for å sette søkelyset på denne avtalen, forteller Aaker.


- Norge bør dra til EM

Hun legger ikke skjul på at Palestinakomiteen er lite glad for at det er Israel som skal arrangere fotball-EM for U-21-landslagene til sommeren.

- Vi arbeider for at EM må flyttes til et annet land. I den forbindelse satser vi på at den palestinske fotballspilleren Mahmoud Sarsak fra Gaza skal komme på besøk til Norge. Han ble frigitt sist sommer etter å ha sittet i administrativ forvaring i Israel siden 2009, forteller Berit Aaker.

- Mener dere at det norske U-21 landslaget bør bokotte EM og ikke reise til Israel?

- Vi er veldig glad for at Norge er kvalifisert, og vi mener at de må reise og ikke boikotte arrangementet. Men vi vil sette søkelyset på palestinske fotballspillere, og jobbe for at EM kan arrangeres i et annet land enn Israel, svarer Berit Aaker.


Rekordstore inntekter


MIFF kan også informere om rekordstore inntekter fra kontingent, gaver og boksalg i fjor.

- Foreløpige tall viser at slike inntekter er på over 3,8 millioner kroner, og det er 600.000 kroner mer enn året før. Totalt passerte vår omsetning fire millioner kroner i 2012, forteller Conrad Myrland.

Når det gjelder årsresultatet er de endelige tallene langt fra klare. Men det ser ut til å bli et lite underskudd.

Blant nye tiltak som er planlagt i år, kan Myrland fortelle at i uke fire skal MIFF distribuere et spesialmagasin med Israels beste argumenter til de 208.000 husstandene i Akershus.

(Dagen)