- Kontantstøtte handler ikke om integrering

Norges Kvinne- og familieforbund raser mot Venstre-leder Trine Skei Grande som vil fjerne kontantstøtten. - Perspektivløst og populistisk, sier forbundsleder Elisabeth Rusdal.

Det var under Venstres landsmøte fredag at leder Trine Skei Grande uttalte atkontantstøtten bør avvikles for å bedre likestillingen i Norge.

Hun understreket at det ikke kunne skje før det er full barnehagedekning for ettåringer. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norges Kvinne- og familieforbund reagerer sterkt på at Venstre-lederen nå tar til orde for å fjerne en ordning partiet selv var med på å innføre. 

- Grandes uttalelser virker perspektivløse og er et kraftig angrep på de foreldre som har valgt ordningen med kontantstøtte. I tillegg virker det som hun ikke kjenner til bakgrunnen for ordningen. Men det vet vi jo at hun faktisk gjør. Hun velger altså heller å følge den populistiske veien som Ap-kvinnene og LO-lederen har gjort før henne, sier leder Elisabeth Rusdal. 

Valgfrihet

Venstre-lederen viser til at kontantstøtten hindrer likestilling og integrering. Det fnyser Rusdal av.

- Kontantstøtten ble innført for å gi småbarnsforeldre en økonomisk valgfrihet til å velge mer tid med egne barn. Norges Kvinne- og familieforbund var en av de største pådriverne for en slik ordning. Vi gjorde detikke fordi det var mangel på barnehageplasser. Vi gjorde det for valgfriheten. For å gi foreldre som ønsket det, mulighet til bedre vilkår for å utøve foreldrerollen, sier Rusdal. 

Pensjonsspørsmålet

Hun understreker at debatten om integrering kom «mange år senere og er en helt annen debatt». 

- Det eneste edruelige som kommer fra alle kontantstøttens motstandere er at de som velger kontantstøtte eller redusert tilknytning til arbeidslivet for en periode, blir pensjonstapere. Men dette kan jo la seg gjøre. Det er bare spørsmål om politisk vilje til å se på løsninger. Volum er det når man snakker mot kontantstøtten, øredøvende taushet blir det når det inviteres til å se på løsninger med tanke på pensjon. Da er ikke likestillingen så viktig lenger, tordner Rusdal.

Norges Kvinne- og familieforbund krever nå at regjeringen tydeliggjør om kontantstøtten skal opprettholdes. KrF-leder Hareide sa fredag til VG at Venstreikke må regne med å få flertall for å kutte kontantstøtten. 

DAGEN