Ingulf Diesen er en av Misjonsforbundets fremste personligheter, og på lørdag fikk han Kongens gull.

Kongens gull til Ingulf Diesen

I forbindelse med sin egen 80-årsdag ble Ingulf Diesen lørdag tildelt kongens fortjenstmedalje i gull på Ansgarskolen i Kristiansand.

Foran 80 gjester ble jubilanten selv nærmest målløs da stedfordredende fylkesmann Stein Elseth i Telemark på vegne av Hans Majestet Kongen overrakte hedersbevisningen. Omsider gjenvant han munn og mæle og fikk takket konen Astrid og ikke minst Gud for årene som ligger bak.

Diesen er en av Misjonsforbundets fremste personligheter, og nåværende generalsekretær Jarle Råmunddal fremhever to sider ved Diesens tjeneste:

- Han var gründer for Ansgarskolen i 1959, og bygget i løpet av 11 år opp en skole med mange studenter. Gjennom det fikk han prege en hel generasjon forkynnere i Misjonsforbundet. I tillegg har han hatt stor betydning som misjonsforstander og landsevangelist. Han har vært noe av limet i Misjonsforbundet, og besøkt nærmest hver krok av landet.

Tidligere rektor Bjørn Øyvind Fjeld ved Ansgarskolen fremholdt i sin festtale Diesens betydning for hans eget liv og åndelige utvikling, og det kom også hjertelige hilsener fra blant andre Ansgar-lærer Hallvard Hagelia, metodistpastor Leif Jacobsen og forlagssjef Svein Andersen i tilegg til en rekke representanter fra Misjonsforbundet.

Diesen har vært i tjeneste i over 60 år, og ved siden av å være forkynner har han også vært engasjert i både samfunnsliv og humanitært arbeid.
Da Diesen ble portrettert i DagenMagazinet i vår, fortalte han blant annet om hvordan han bestemte seg for i hvert fall ikke å bli liberal. Og han fortalte om hvordan det er å fortsatt være i sving, i godt voksen alder:

- Jeg føler meg fortsatt i tjeneste selv om jeg ikke er fast ansatt. Kallet jeg har fått til tjeneste gjelder hele livet.