Kongehuset: – Dårlige prosesser er avdekket

Etter en serie artikler i Dagbladet om økonomi, budsjett og bevilgninger, fastslår Slottet at noen få, dårlige vurderinger er avdekket.

Gjennom fire måneder harDagbladet rettet en rekke henvendelser til Slottet, og i en sjelden kommentar påkongehusets hjemmesider, fastslås det at prosessen har vært lærerik.

– Vi har gått gjennom både virksomheten og økonomistyringen med nye øyne for å se om våre rutiner er gode nok. I det alt vesentlige har vi svært god styring på virksomheten, og det er viktig å få bekreftet dette, skriver kongehuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men, ikke alt er altså rosenrødt:

– Prosessen har også avdekket noen få dårlige vurderinger, som valget av kronprinsparets stab som hjemmelshaver på kronprinsparets private hytte iUvdal. Valget var begrunnet den gangen det ble tatt, men i ettertid ser vi at kronprinsen, som er reell eier, også bør stå som hjemmelshaver. Dette blir nå endret, heter det.

Kongehuset skriver også at enkelte av kongefamiliens medlemmer bor på sperret adresse av sikkerhetshensyn, men at de er gjort oppmerksom på at dette begrenser innsynet i enkelte offentlige dokumenter som omhandler de kongelige.

– Denne problematikken er vi i ferd med å utrede med sikte på å finne en snarlig løsning som ivaretar sikkerheten, uten at det legges unødige begrensninger på innsyn i offentlig informasjon, skriver kongehuset.