KONFIRMANTER: London er høydepunktet for denne gjengen konfirmanter i Haugesund. Fremst fra venstre: Veronika Lilleland, Pia Christin B. Beyer, Lene Vikse Rønnestad, Ingunn Eidsvåg, Malin Tolås, Mirjam Amalie Huseby, Maria Lavelle og Gro Janne Sommersel Hopland. Bak fra venstre: Sondre Strand, Simon Risanger, Morten André Wenneck, Jørgen Kolsrud Aase og Ellen Sætre Risanger. Bakrest står en av lederne for turen: Per Ivar Aase.

Konfirmantene inntar London

Livet er knall akkurat nå for 19 konfirmanter fra fire av Misjonsforbundets menigheter på Vestlandet. I dag satte de seg nemlig på fly til London.

Flere og flere konfirmanter reiser utenfor landets grenser, som en del av konfirmasjonsopplegget. Frelsesarmèens konfirmanter på Øslandet har allerede gjort unna sin London-tur. I dag startet turen for 19 Misjonsforbunds-konfirmanter fra Askøy Misjonsmenighet, Haugesund Nordre Misjonskirke, Haugesund Misjonsmenighet og Halsnøy Misjonsmenighet.



Gode sko

Tirsdag returnerer de igjen, og før den tid skal konfirmantene få mest mulig med seg av alt London har å by på. De har et hektisk program i storbyen med sightseeing, museumsbesøk, tur på Themsen, Madame Toussauds, musikal, kanskje en fotballkamp, kafèbesøk, besøk i tre ulike menigheter, shopping og mye, mye mer.

– Ta med gode sko å gå i, var oppfordringen fra to av lederne på turen da konfirmantene fra de to Misjonsforbundsmenighetene i Haugesund møttes til informasjonsmøte to uker før turen.

Per Ivar Aase fra Haugesund Nordre Misjonskirke og Jan Egil Brevik fra Haugesund Misjonsmenighet kan love at turen både blir spennende, hektisk og flott, og at de hver kveld vil legge seg med ømme føtter etter travle dager med mye gåing. Og mens konfirmantene snakker om Hamleys, Oxford Streeet og shopping, har lederne et helt annet mål med turen.



Menighetsbesøk

– Vi reiser til London med konfirmantene for at de skal få besøke og se en del større menigheter. Slik gir vi dem en erfaring av et annet menighetsliv i større målestokk enn det de opplever her hjemme. På turer med konfirmanter tidligere har spesielt besøk i Hillsong-menigheten, med rundt 7000 medlemmer, vært en opplevelse. Lovsangen derifra er noe som de kjenner, sier Jan Egil Brevik.

Konfirmantene skal også innom en av de store karismatiske menighetene i London,  Kensington Temle, som har en norsk ungdomspastor. I tillegg er det også lagt inn besøk i den anglikanske kirken Holy Trinity Brompton, som er den menigheten som har utviklet modellen til Alphakursene.



Tentro

Konfirmantene fra de to menighetene i Haugesund samarbeider om konfirmantundervisningen. De følger et opplegg som heter Tentro, som er en frikirkelig konfirmasjonsundervisning. Opplegget bygger på den kristne lære og har denne som rammeverk, i likhet med Den norske kirkes undervisning. I løpet av året har de 16-17-samlinger, der de blir kjent med hverandre og Gud. De aller fleste av årets konfirmanter i de to misjonskirkene har tilknytning til menighetene. Og ingen av konfirmantene sier at de valgte konfirmasjon i misjonskirken på grunn av tur til London.

– Jeg valgte konfirmasjon her fordi jeg da fikk gå i en mindre gruppe enn i den vanlige kirka, sier Morten Andrè Wenneck.



Kirkekaffe

En tur til London koster penger, og for at det skal være realiserbart for de fleste, har konfirmantene hatt dugnad med kirkekaffe. De har stekt vafler, bakt kaker og annet godt, som de har solgt til inntekt for turen, men penger til shopping - det må de sørge for selv.


DM