IKKE AKTUELT: - Det kommer ikke kondomautomater på videregående skoler i Hordaland, sier opplæringsdirektøren i Hordaland fylkeskommune. Illustrasjonsfoto: Paulo Cruz, ScanStockPhoto

- Kondomautomater gir sexpress

Samtidig som det åpnes for å plassere kondomautomater på ungdomsskoler, er det helt uaktuelt å plassere slike automater på de videregående skolene på grunn av frykt for sexpress.

Ifølge opplæringsdirektør Inger Øvsthus Tønder i Hordaland fylkeskommune er det ingen planer om kondomdispensere på videregående skoler, skriver Bergensavisen.

- En slik ordning er, slik jeg ser det, uaktuell for de videregående skolene i Hordaland. Dette kan tolkes som en oppfordring til å ha sex, og det trenger ikke skolen gjøre, mener jeg, sier Tønder.

Hun mener at tilgjengeligheten på kondomer per i dag er mer enn god nok.
- Dette kan en få utdelt på helsestasjoner, kjøpe i butikken og på nettet, sier hun.
Dermed kan man i Bergen komme opp i en situasjon der man har slike automater på ungdomsskoler, men ikke videregående skoler. Mandag ble det kjent at byrådet i Bergen vurderer å innføre kondomautomater ved ungdomsskolene i byen. Helsebyråd Hilde Onarheim (H) mener det er på tide at skolene tar ansvar for at de seksuelt aktive elevene beskytter seg.NTB