MÅ SYNGE SALMER: Om Thor Hushovd kaster seg inn i lokalpolitikken etter sykkelkarrieren bør han vite at kommunen enstemmig har vedtatt at tradisjonen med å synge fedrelandssalmen før møtene skal fortsette.

Kommunepolitikerne i Grimstad fortsetter med salmesang

Kommunestyret i Grimstad vedtok enstemmig at tradisjonen med å synge fedrelandssalmen før møtene skal fortsette.

I 40 år har politikerne startet kommunestyremøtene med salmesang. Og slik skal det fortsette, selv om sangen har vært en het potet i flere år, melder Agderposten.

Mandag kveld fikk Kristelig Folkeparti med seg et enstemmig kommunestyre på følgende vedtak: «Grimstad kommunestyre opprettholder tradisjonen med å synge fedrelandssalmen før kommunestyret settes.

LES OGSÅ:Israelsvenner boikotter TV-aksjonenArendal kommune sa nei til gratis bibler
Ordfører måtte bøye seg

I respekt for enkeltrepresentanters tro og overbevisning, kan de som ønsker det, innta sine plasser etter at det er sunget og før navneopprop foretas.

Ordfører Hans Antonsen (V) sier at han synes tiden har løpt fra tradisjonen, men at han støttet forslaget fordi et flertall opplever det som en viktig tradisjon.

- Flertallet i denne salen opplever dette som en viktig tradisjon. Måten vi gjorde det på i dag viser at dette kan fungere, og jeg vil derfor fortsette med dette, sier han tilAgderposten .

Streiket mot salmesang

Dette har vært en het potet i kommunen i 11 år. SV forsøkte i 2001 å avskaffe salmesangen i Grimstad kommunestyre.

Bakgrunnen var at en av representantene, Issifou Koanda, som er troende muslim, fant det vanskelig å være med å synge en kristen salme, skriverAgderposten . I 2003 ble praksis endret, ved at salmen synges før møtet offisielt settes.

Rett før jul gikk hele sju av kommunestyrerepresentantene på gangen i protest under salmesangen.

Flere gikk også på gangen under sangen mandag. DAGEN