Knut Hermstads virkelighetsforståelse

Sykehusprest og sexolog Knut Hermstad har et underlig innlegg på trykk i Vårt Land 8. januar. Han skriver blant annet: «Heller ikke gir naturen støtte til forestillingen om heteroseksualiteten som det eneste normalitetsperspektiv; de fleste høyerestående dyrearter praktiserer homosex i større eller mindre grad.»

Med dette forkynner Hermstad at han ser på dyrene som egnede modeller for menneskers adferd. Utrolig! Da har vi meget å lære. La oss se på livsførselen til noen av de såkalt høyerestående dyrene: Svært mange rovdyr praktiserer kannibalisme når de er sultne på kjøtt; rovmauren stjeler larver fra andre maur for å bruke dem som slaver; gjøkhunnen plasserer eggene sine i andres reir for å slippe den kjedelige rugingen – og når flåtten begjærer andres blod, overfører den også alvorlige sykdommer til dyr og mennesker. Ifølge Hermstads virkelighetsforståelse er slike gjerninger akseptable også for mennesker, for han mener vel ikke at seksualiteten skal være det eneste hva mennesket kan ape etter dyrene? I tilfelle må man karakterisere forståelsen hans for særdeles snever.

Hermstad skriver videre – om Kirkemøtets vedtak: «At begge parter nå endelig får komme til orde på et mer likeverdig grunnlag er vel ikke noen korsfestelse av sannheten?» Det er godt at Hermstad setter spørsmålstegn ved sin egen forståelse. For det finnes bare èn sannhet også når det gjelder homofil praksis.

Kristus sa: «Jeg er Veien, Sannheten og Livet.» Og: «Jeg og Faderen er ett.» Så når JHVH har sagt at seksuelle forbindelser mellom to av samme kjønn vil føre til døden, er dette sant. En sannhet kan ikke deles i to. En sannhet er konstant. Det må vi enten godta eller forkaste. Hermstad har forkastet, ergo har han forlatt sannheten til fordel for løgnen. Løgnen er Djevelens barn. Heller ikke en løgn kan være litt eller meget. Også den er konstant. Eks.: Om Hermstad blir spurt om hvor gammel han er, kan han enten svare den riktige alderen eller slå av et snes år. Hvilket svar er sannhet? Begge? Hvilket svar er løgn? Begge?

Hermstad skriver – om homofile – at det ser ut som om Stein Solberg «bruker gruppeterapeutiske metoder til å drive systematisk påvirkning rettet mot personer i en sårbar livssituasjon».

Ja, det finnes mange, spesielt unge, som sliter med å finne sin seksuelle identitet. Dette kan skyldes en traumatisk oppvekst og/eller psykiske problemer (bekreftet av nyere forskning). Det slike mennesker behøver er forbønn, omsorg og sann rettledning/terapi, ikke den forståelsen som Hermstad åpenbart gir dem – at all «kjærlighet» er av Gud. Glem heller ikke at mange velger homofil praksis fordi de ønsker å frigjøre seg fra alle normer.

Er det da ikke ukjærlig å kalle noens seksualitet for synd? Jeg lar Kjærlighetens Mester svare, med de kjente ordene han sa til kvinnen som levde i hor. «Har ingen fordømt deg? Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort og synd ikke mer!» Dette må være arbeidsmetoden for de som følger Kristus.

Og homoaktivistene bør slutte å kreve. Homofile har alle rettigheter som enhver annen borger i dette landet har. Å gjøre en anormal seksuell adferd til ekteskapskriterium er ikke en opplyst nasjon verdig. Den lærde og meget intelligente Paulus visste hva slik livsførsel ville føre til – nedskrevet i Rom. 1:27-28, og sannheten i det skrevne bekreftes også i vår tid.

Greta Aune Jotun,

Ranheim