Politifolk utenfor den assyriske ortodokse kirken i Wakeley i Sydney, der en gjerningsperson angrep flere med kniv mandag.

Knivstukket biskop tilgir gjerningspersonen

En biskop i Sydney i Australia, som ble knivstukket under en direktesendt preken mandag, sier han er på bedringens vei og tilgir gjerningspersonen.

Biskop Mar Mari Emmanuel, som fikk skader i hodet og brystet etter at en 16 år gammel gutt angrep ham og andre kirkegjengere med kniv mandag, sier tenåringen er tilgitt.

– Jeg tilgir den som har gjort denne handlingen, og jeg sier til ham: Du er min sønn, jeg elsker deg, og jeg vil alltid be for deg. Og den som har sendt deg for å gjøre dette, jeg tilgir dem også, sier biskopen i en video publisert på Youtube torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han understreker at han er på bedringens vei.

Australsk politi har sagt at knivstikkingen i den assyriske ortodokse kirken i Wakeley i Sydney mandag var en terrorhandling. Gjerningspersonen skal ifølge politiet ha vært motivert av religiøs ekstremisme. Ingen ble livstruende såret i angrepet.

Kritiserte islam

Biskop Emmanuel, som har en tilhengerskare på nesten 200.000 på internett, har flere ganger gått ut med kritikk mot Islam.

Ifølge australske medier ropte angriperen «Allahu Akbar» under angrepet. The Guardian oversatte noe av det tenåringen ropte på arabisk og som ble fanget på video:

«Dersom han ikke hadde blandet seg opp i min religion, dersom han ikke hadde snakket om min profet, så ville jeg ikke ha kommet hit. Dersom han bare hadde snakket om sin egen religion, ville jeg ikke ha kommet», ifølge The Guardian.

Les også
Knivstukket biskop ba for gjerningsmann før ambulansen kom