Knivdrap i London sentrum ryster britene

Bevæpnede politifolk patruljerte torsdag morgen i Londons gater etter at en tilsynelatende tilfeldig kvinne i 60-årene ble knivdrept i byens sentrum. Fem andre personer ble skadd i angrepet.

Politiet pågrep få minutter senere en 19-åring, som ble avvæpnet ved hjelp av et elektrosjokkvåpen, ifølge enpressemelding fra politiet. Han var torsdag i politiets varetekt på et sykehus.

Skadeomfanget til de fem som overlevde angrepet, er ikke kjent. Scotland Yard har bekreftet at to kvinner og tre menn fikk «varierende skader».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Angrepet skjedde ved Russel Square, som ligger like ved British Museum og London University, og som er et populært område for turister.

– Dette er et så fredelig område. Og det er spesielt stille og rolig om natten. Hvorfor vil noen begå et slikt angrep i et så rolig område, sier Constantine Somerville til nyhetsbyrået AFP.

London-politiet får hjelp av politiets antiterrorenhet i etterforskningen, men de holder foreløpig alle muligheter åpne. Mannens mentale tilstand beskrives av politiet som en «betydningsfull faktor» i saken, skriverThe Telegraph.

– På dette stadiet bør vi selvfølgelig ha et åpent sinn når det gjelder motiv, og derfor er terrorisme som et mulig motiv ett at sporene vi undersøker, sier assisterende politimester Mark Rowley, ifølgeBBC.

Russel Square

Politiet fikk melding om at en mann gikk til angrep på folk på Russell Square klokken 22.30 lokal tid onsdag. Kvinnen i 60-årene fikk behandling på stedet, men ble erklært død kort tid senere.

– Jeg var i ferd med å kjøpe en øl da jeg hørte en kvinne som ble jaget av en mann, skrike. Jeg trodde det var et vesketyveri. Hun var ikke skadd. Jeg gikk ut for å ta en røyk, og da jeg kom tilbake, var det brannmenn og politi, og jeg så en kropp under et laken. Du kunne bare se føttene som stakk ut, sier den franske turisten Xavery Richert.

Vil skape trygghet

Politiet var natt til torsdag massivt til stede ved åstedet både for å etterforske hendelsen og for å roe ned bekymrede folk som befant seg i nærheten.

Ifølge Rowley vil politiets nærvær i Londons gater bli styrket etter hendelsen. Flere av dem vil være bevæpnet for å skape trygghet for Londons befolkning, opplyser han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bare få timer før angrepet meldte London-politiet og byens ordfører Sadiq Khan at flere bevæpnede politifolk kom til å være på patrulje i Londons gater.

Politiet understreket da at det ikke forelå konkrete trusler, men at beslutningen om økt bevæpning var er ledd i en langsiktig strategi for å håndtere den generelle sikkerhetssituasjonen i Europa.

– Alle som har fulgt hendelsene i Europa de siste ukene forstår at vi ønsker å vise at vi beskytter allmennheten, sa politimester Bernard Hogan-Howe.