forberedt: - Vi er maksimalt godt forberedt til morgendagens cupfinale, sier Odd-kaptein Steffen Hagen.

Klar for det store øyeblikket

Aftenbønnen blir den samme selv om Steffen Hagen og Odd skulle tape søndagens cupfinale på Ullevaal.

Det er en gammel drøm som går i oppfyllelse når misjonærsønnen søndag entrer det tradisjonsrike gressteppet for å spille finale mot Molde. Men den kristne fotballspilleren understreker i et intervju med Dagen at hans kristne tro gir ham et eget perspektiv også på dette store øyeblikket i hans liv.

Steffen Hagen er sørlending, oppvokst i Kristiansand. Foreldrene reiste som misjonærer til Madagaskar da han var ti år gammel og ble der i fem år. Slik fikk han sin tidligste ungdomstid på den afrikanske øyen, en tid han opplevde som spennende, med mange sterke og varige inntrykk som han er meget takknemlig for. Han lærte seg såpass mye gassisk at han fremdeles forstår og kan gjøre seg forstått på dette språket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Martin Ødegaard får ros av fotballgal biskop

Kometkarriere

Først da han i 2001 flyttet hjem med familien til Norge som femtenåring begynte Steffen Hagen å spille organisert fotball og da på gutte- og juniornivå for den lokale Kristiansand-klubben Vigør.

Som 17-åring fikk han sjansen til å spille på høyt nivå i norsk fotball da han ble hentet til 1. divisjonslaget Mandalskameratene. Han etablerte seg raskt som førstelagsspiller og ble kaptein i en alder av bare 18 år, norsk toppfotballs yngste.

Rekord

Før 2006-sesongen kom Hagen til Odd Grenland hvor han debuterte i Tippeligaen i april og senere i sesongen etablerte seg som fast spiller på Skienslagets førstelag.

At han enda en gang fikk kapteinsoppdraget, karrierens fjerde - i en alder av 20 år - var sensasjonelt og et anerkjennende uttrykk for hans gode lederegenskaper.

Hagen utviklet seg til å bli en av de mest sentrale spillerne på Odd-laget, særlig etter at han i 2009 vekslet posisjon fra midtstopper til høyreback. Han har den norske rekorden for flest spilte eliteseriekamper på rad: I over fire sesonger, fra 2009 til ut i 2012, spilte han hvert eneste minutt før en skade satte en stopper for å øke denne rekorden.

Ingen røde

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også i årets sesong, som har vært Odds beste noensinne i eliteserien - laget endte på bronseplass - har han spilt seriens samtlige 2700 minutter. At 28-åringen i sin etter hvert lange karriere aldri har pådratt seg et rødt kort, gjør at han respektfullt omtales som en fotballens gentleman.

Steffen Hagen har spilt tre landskamper for Norge. Han har vært i landslagstroppen i høstens EM-kvalikkamper, men uten å få spilletid.

Til Dagen sier Hagen at han «selvfølgelig» har som mål å spille seg til fast landslagsplass, men at det er beinhard konkurranse om plassene.

LES OGSÅ: Martin Ødegaard står frem som kristen

Godt forberedt

På spørsmål om hvilke forventninger han har til cupfinalen og hvilken sjanse han tror han har til å bli norgesmester 2014, svarer kristiansanderen:

– Etter å ha tapt semifinalen i cupen tre ganger blir det en stor opplevelse endelig å få spille en cupfinale på et fullsatt Ullevaal, fotballens nasjonalarena. Motstanderen Molde, årets suverene seriemestre, er selvsagt favoritter. Men vi slo dem da vi spilte mot dem i vår, og i en enkelt kamp kan alt skje. Og vi er maksimalt godt forberedt etter flotte treningsdager i København den siste uken.

LES OGSÅ: Ga hele kollekten til Vålerenga

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Perspektiv

På Dagens avslutningsspørsmål om innholdet i aftenbønnen hans søndag vil påvirkes av resultatet i cupfinalen svarer Steffen Hagen et bestemt nei, og begrunner det slik:

– Fotball er viktig for meg, men ikke alt. Som kristen kan jeg ha et annet perspektiv på livet, troen på Jesus er mye viktigere enn fotball.

Steffen Hagen

Født: 8. mars 1986, Kristiansand

Bodde fra tiårsalderen fem år på Madagaskar, der foreldrene var misjonærer.

Siden 2010 gift med Tonje, far til Oscar (2), familieforøkelse til våren.

Studier: Idrett og religion grunnfag

Klubber: Vigør, Mandalskameratene, fra 2006 Odd, kontrakt til 2015.

3 A-landskamper, 36 landskamper på aldersbestemt nivå, kaptein på flere av disse.

Posisjon: Midtstopper, back

Les også
Troen er viktig for Martin Ødegaard
Les også
Martin Ødegaard får ros av fotballgal biskopMartin Ødegaard
Les også
Det viktigste er ikke å vinne, men å elske
Les også
Du blir ikke stemt ut