Kjørte inn i folkemengde - tre døde, mange skadet

Minst tre personer, deriblant et barn, er drept og 34 såret etter at en mann med vilje kjørte en bil i stor fart inn i en folkemengde i Graz i Østerrike, opplyser politiet.

En sju år gammel gutt og to voksne personer ble drept da den 26 år gamle sjåføren braste inn i folkemengden på et torg i sentrum av byen lørdag. 34 mennesker er såret, og tilstanden er alvorlig for ti av dem, opplyser delstatsguvernør Hermann Schützenhöfer.

Da bilen stanset, hoppet sjåføren ut og angrep forbipasserende med en kniv helt til han ble pågrepet av politiet. Det er foreløpig ikke kjent hvem gjerningsmannen er eller hva slags motiv han hadde

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge øyenvitner hadde bilen en hastighet på mellom 100 og 150 kilometer i timen.

– Jeg hørte hvordan folk skrek. Jeg sprang ut og så et barn og en mann ligge på bakken. Ved siden av dem lå to sykler som så ut som om de var blitt overkjørt av en dampveivals, sier øyenvitnet Helmut Reinisch til avisen Kleine Zeitung.

Det var fullt av folk på torget lørdag ettermiddag, og mange har også fått sjokkskader. Ifølge østerrikske medier sto mange mennesker og gråt og omfavnet hverandre.

Fire helikoptre og et 60-talls ambulanser deltok i arbeidet med å frakte sårede til sykehus.