Kjønn: Mann, kvinne ... eller flytende?

Facebook innfører mer enn 50 nye kjønnsprofiler. Vil at alle brukerne skal kunne «være seg selv».

Facebook gir brukerne sine muligheten til å velge mellom mer enn 50 forskjellige kjønn når man oppretter en ny Facebook-konto. Det heter ikke lenger bare mann og kvinne.

Det ame­ri­kans­ke mar­ke­det får, som ventet, muligheten til å være pilotmarked for denne nyskapningen, og mulighetene inkluderer ka­te­go­ri­ene «tran­skjøn­net», «fly­ten­de» - eller «ingen av de­le­ne». I førs­te om­gang kan en be­nyt­te seg av opp­til 10 slike be­skri­vel­ser sam­ti­dig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- For mange betyr det in­gen­ting, men for andre dette vel­dig mye, sier Bri­el­le Har­ri­son, soft­ware-ut­vik­ler i Face­bo­ok, skriver NTB.

Face­bo­ok-bru­ker­ne kan bestemme om alle skal kunne se det kjønnsvalget de tar, eller om det bare er en utvalgt del av vennene som kan få informasjon om det.

Face­bo­ok-ini­tia­ti­vet høs­ter ap­plaus fra Bård Nylund, leder i Lands­for­enin­gen for les­bis­ke, ho­mo­fi­le, bi­fi­le og trans­per­soner. Han mener det kan bidra til at det blir lettere å være seg selv i sosiale medier, skriver Af­ten­pos­ten.