I KIRKEN: Kirketjeneren er siktet for å ha begått overgrep mot mindreårige, angivelig i kirken.

Kirketjener pågrepet for overgrep

- Dette er alvorlig, sier biskop Midttømme til Dagen etter at det er blitt kjent at en kirketjener er pågrepet og siktet for voldtekt og seksuell omgang med mindreårige. 

Ifølge TV2 ble kirketjeneren pågrepet i begynnelsen av desember. Kirketjeneren nekter straffskyld. Overgrepene skal ifølge TV2 ha skjedd inne i kirken, noe politiet ikke vil bekrefte.
- Vedkommende er siktet for voldtekt og seksuell handling mot barn under 16 år, sier politijurist Laura Havdal ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Overgrep i kirken


Det er to fornærmede i saken, og siktelsen er bygget utelukkende på deres forklaringer.
Personen ble løslatt etter avhør, men er midlertidig tatt ut av tjenesten. Politiet vil ikke bekrefte kanalens opplysninger om at overgrep skal ha foregått inne i en kirke.
En kirketjener har det praktiske hovedansvaret for kirkebygningen- og gården han eller hun jobber ved.

Alvorlig


Hvordan reagerer du på at det skal ha skjedd seksuelle overgrep mot mindreårige?
- Det er alvorlig at sånne ting skjer. Og det skal ikke skje. Men vi vet at det skjer og derfor er det viktig at det blir håndtert blir håndtert med det alvor som en sånn anklage tilsier, sier Ingeborg Midttømme i Møre bispedømme.

Hun understreker at vedkommende som er siktet er tatt ut av sin stiling. Han blir nå fulgt opp av sin arbeidsgiver kirkelig fellesråd i den aktuelle kommunen. Når det gjelder hvordan barna er tatt vare på, ønsker hun ikke å kommentere det av hensynet til etterforskningen.
Overfor Dagen understreker Midttømme nødvendigheten av å ikke identifisere hverken overgriperen eller de som har opplevd overgrepet.
- Vi kan vi kan ramme den svakeste som vi ønsker å beskytte og ta vare på. Og det må ikke skje, sier hun.

DAGEN/NTB