Kirkerådet sier ja til vigselsliturgi for likekjønnede

Et flertall i Kirkerådet mener at det må utarbeides liturgier både for ekteskapsinngåelse mellom likekjønnede og forbønn for borgerlig inngått likekjønnet ekteskap.

Liturgien skal komme i tillegg til dagens liturgier for ekteskap og forbønn for borgerlig inngått ekteskap mellom kvinne og mann.

LES:Hett om vigsel i Kirkerådet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På møtet i Kirkerådet torsdag var både motstandere og tilhengere av en slik vigselsliturgi opptatt av Kirkens enhet fremfor å fremme sine egne primærstandpunkter,heter det i en pressemelding fra Den norske kirke.

Av hensyn til Kirkens enhet legger Kirkerådet opp til at Kirkemøtet senere i år skal fatte et konsensusvedtak i spørsmålet om vigselsliturgi for likekjønnede.

I Kirkerådets vedtak, som ble vedtatt med 14 av 15 stemmer, går det fram at prester skal ha frihet til å velge om de vil foreta vigsel av likekjønnede par eller ha forbønn for borgerlig inngått ekteskap mellom likekjønnede. Andre kirkelig ansatte bør også ha en tilsvarende mulighet til ikke å medvirke.

Dersom Kirkemøtet 2016 går inn for at Den norske kirke skal utarbeide en tilleggsliturgi for ekteskapsinngåelse mellom likekjønnede, kan en slik liturgi vedtas allerede i januar 2017, heter det i pressemeldingen.