Kinesere reagerer på planlagt dyr Mao-feiring

Over 15 mil­li­ar­der kro­ner skal etter pla­nen bru­kes på å mar­ke­re 120-års­da­gen for Mao Ze­dongs fød­sel i de­sem­ber. Kinas nett­bru­ke­re rea­ge­rer med van­tro.

- Hvor mye kos­ter det å rydde opp i for­uren­sin­gen? Hvor mye kos­ter helse­for­sik­ring? Hvor mye til­byr myn­dig­he­te­ne fat­ti­ge stu­den­ter så de kan få lunsj, skri­ver en opp­rørt nett­bru­ker på Sina Weibo, Kinas svar på Twit­ter i en kom­men­tar til mel­din­gen om myn­dig­he­te­nes mil­li­ard­pla­ner.

120-årsdagen
Mao ledet kom­mu­nist­par­ti­et til seier etter mange år med bor­ger­krig og krig mot Japan. Han ble født 26. de­sem­ber 1893 i Shaos­han i den sen­tra­le Hu­nan-pro­vin­sen, og det er 120-års­da­gen som skal fei­res ved jule­ti­der i år.

Xiang­tan by som om­fat­ter Shaos­han, skal bruke 15.5 mil­li­ar­der yuan, som til­sva­rer om­trent samme beløp i nors­ke kro­ner, på 16 ar­ran­ge­men­ter i an­led­ning dagen, skri­ver avi­sen Changs­ha Kvelds­nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oppussing
Blant pro­sjek­te­ne er å pusse opp et tu­rist­kon­tor og Maos tid­li­ge­re bolig. Det skal også byg­ges en sta­sjon for høy­has­tig­hets­tog og andre in­fra­struk­tur­pro­sjek­ter.

- Minne­ar­ran­ge­men­te­nes be­tyd­ning over­går alt annet, mener de lo­ka­le myn­dig­he­te­ne iføl­ge den en­gelsk­språk­li­ge avi­sen Glo­bal Times, som står parti­le­del­sen nær.

- Jeg kan ikke tro at de bru­ker så mye pen­ger på en død mann, en kon­tro­ver­si­ell død mann, skri­ver en annen ki­ne­sisk nett­bru­ker på Sina Weibo. (©NTB)