Kineser erkjente drap på norsk student

Den 27-årige kineseren som er tiltalt for drapet på den norske studenten Pernille Thronsen, erkjente skyld da rettssaken startet fredag. Kjennelse i saken er ventet allerede på ettermiddagen.

Rettssaken mot Zhao Fei (27) startet i Beijing fredag. Foreldrene til den norske kvinnen, som ble drept med kniv i den ungarske hovedstaden i 2010, er til stede i retten.

– Det har vært mange dager som har vært verre enn denne i løpet av disse årene. Nå opplever jeg at vi nesten er kommet i mål, sier moren, Laila Marie Bendiksen, tilAftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge avisen erkjente den tiltalte drapet i retten fredag.

– Jeg elsket henne, sa han.

Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo ble funnet knivdrept på et ungdomsherberge i Ungarns hovedstad Budapest søndag 29. august 2010. Thronsens kinesiske ekskjæreste, Zhao Fei, forlot Ungarn få timer etter drapet, men i september samme år meldte han seg for kinesiske myndigheter.

 Motivet skal ha vært sjalusi.

Årsaken til at det har tatt så lang tid for saken å nå fram til rettssystemet, er at det måtte jobbes fram en avtale mellom Kina og Ungarn om at gjerningsmannen ikke skulle få dødsstraff.

Det er ventet at retten vil ta stilling til straff i løpet av et par uker.