Kidnapping og tvangskonvertering på Gaza

Kristne på Gazastripen protesterer mot det de mener er kidnapping av kirkemedlemmer for å tvinge dem til å konvertere til islam.

«I ånd og blod vil vi ofre oss selv for deg, Jesus», ropte de kristne palestinerne på Gaza-stripen i solidaritet for islamist-kidnappingen av en ung mann, en mor og hennes tre døtre for å tvinge dem til å konvertere til islam, i følge Ynet news.
- Den farlige islamistbevegelsen prøver å overbevise kristne menn og kvinner om å konverterer til islam, ødelegger kristne familier og det kristne nærvære på Gaza-stripen, heter det i en fersk uttalese fra den ortodokse kirken, hvor de bortførte er medlemmer.
Kirken vil ikke avlsøre navnet på de væpnede islamistene, men jobber med Røde Kors og andre ikkestatlige organisasjoner på Stripen for å få i gang beskyttelse for lokale kristne.
Anmeldelse avvist

I følge kirkelederen har den unge mannens foreldre anmeldt forholdet, men politiet har ikke gjort noe med anklagen etter det ble klart at den påståtte kidnapperen var en senior-geistlig identifisert med Hamas.
Hamas-politiets talsmann i Gaza, Ayman Batnij avviser anklagene flatt:
- En av de unge mennene har allerede konvertert tilislam, og da han kom for å besøke familien brøt det ut en krangel, som førte til at politiet ble tilkalt, sier han.
Blir ikke trodd
«Frivillig konvertering», sier også Iyad al-Alami, en av direktørene på Det palestinske senteret for menneskerettigheter, som blandet seg inn i et forsøk på å løse saken. Han hevder å hatt separate møter med henholdsvis den unge mannen og moren.
Samtidig krymper det kristne samfunnet på Gaza. For få år siden var Stripen hjem til mer enn 3500 kristne, mens de i dag kun utgjør rundt 1500 på grunn av emigrering og konvertering.
Saken er imidlertid komplisert, ettersom det flere steder i Midtøsten skjer at kristne har kommet med falske anklager om bortføring og tvangskonvertering om noen i familien skulle velge islam fremfor den kristne troen.