Khan fordømmer Trumps ignorante syn på muslimer

Donald Trump åpnet for å gjøre et unntak for Sadiq Khan og slippe ham inn i USA, men møter en kald skulder fra Londons ferske borgermester.

Trump blir etter alt å dømme Republikanernes presidentkandidat i valget i november. Han har stått ved sitt forslag om å forby innreise for muslimer til USA dersom han blir president.

Briten Sadiq Khan fra Labour sikret seg toppjobben i London med en overveldende valgseier lørdag. Han er muslim og har påpekt at han kanskje ikke kan få reise til USA dersom Trump skulle vinne presidentvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det kommer alltid til å være unntak, sa Trump på spørsmål fra The New York Times om hvordan et innreiseforbud vil ramme Londons første muslimske borgermester.

Den noe mildere tonen fra Trump fikk ikke Khan til å dempe sin kritikk av den amerikanske eiendomsmilliardæren.

– Donald Trumps ignorante syn på islam kan gjøre begge våre land mindre trygge, øker risikoen for å fremmedgjøre mainstreammuslimer over hele verden og tjener ekstremisters sak, sier Khan i en uttalelse tirsdag.

– Dette handler ikke bare om meg, men om vennene mine, familien min og alle som kommer fra en bakgrunn som ligner min, hvor som helst i verden, påpeker 45-åringen, som er født i London av pakistanske innvandrere. (©NTB)