SPENNENDE: - Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 10 år. Det er veldig spennende å være ute med ei egen plate, sier Kåre Søvde, med artistnavnet Kayne.

Kayne vil ha vekk fasadene

Kåre Søvde, med artistnavnet Kayne, mener det er nødvendig å formidle Gud som kjernen i livet. Selv gjør han det via musikk.

Denne helgen lanserte Kayne sin debut-plate «When it all comes down» med konsert i Moss Bibelsenter. Bak navnet står Kåre Søvde, lovsangsleder i menigheten og vekter på deltid. Han er spent på motagelsen av plata.

– Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 10 år. Det er veldig spennende å være ute med ei egen plate, sier han.



Maskefall

Tittelen på Søvdes plate er ikke tilfeldig. Artisten ønsker å fokusere på kjernen i kristenlivet, bak alle fasadene og maskene. Og han mener det er et nødvendig budskap.

– Ofte henger vi kristne oss opp i stil eller teologiske småforskjeller. Det blir da lett å miste fokus på det viktige. Til syvende og sist handler alt om Gud og det eneste naturlige er å gi seg selv hundre prosent til Ham og leve for ham i alle situasjoner, sier Søvde.



Lovsang

For Kayne var det naturlig at lovsangs-sjangeren ble valgt som middel til formidling av budskapet. Som aktiv i lovsangsarbeidet i menigheten, lå det nærmest. Det er de siste årene mange norske artister som har gitt ut plater i denne sjangeren og Kayne tenkte endel på hvordan skape seg en egenart.

– Men jeg er meg og jeg må komme med det jeg har. Jeg har ikke hatt noe ønske om å gjøre plata mainstream, men jeg har hatt noe på hjertet som jeg ønsker å formidle. Plata har litt annerledes riff og oppbygging enn mange andre lovsangsplater, men den befinner seg jo i pop-rocksegmentet. Vinklingen av tekstene er kanskje det som er mest annerledes. jeg har lagt vekt på å bruke et hverdagslig språk i mine beskrivelser, sier han.

Det er likevel ikke usannsynlig at det med tiden kommer en plate i mer klassisk rock eller pop sjanger.



Multiinstrumentalist

Kåre Søvde og makker Ole Petter Ellingsen spiller alle instrumentene selv på plata.

– Det jeg ikke kan, det tar Ole Petter. Det har vært et veldig godt samarbeid, med mye god idemyldring, sier Kåre Søvde.

Alle låtene er produsert og arrangert av Kayne.


DM