FØRSTE: Dersom han blir godkjent av Senatet blir Rashad Hussain USAs første muslimske ambassadør for trosfrihet.

Kan bli USAs første muslimske ambassadør for trosfrihet

Amerikanske Rashad Hussain (41) har markert motstand mot antisemittisme og forfølgelse av kristnes i muslimske land.

President Joe Biden har nominert juristen og diplomaten Rashad Hussain som ny ambassadør for trosfrihet.

Han er den første muslimen som noen gang er blitt nominert til dette vervet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Må godkjennes

Hussain har blant annet bakgrunn som rådgiver i Det hvite hus under president Barack Obama. Han har også vært amerikansk spesialutsending til Organisasjonen for islamsk samarbeid, samt hatt en rekke andre politiske toppverv.

Før Rashad Hussain kan begynne i vervet som ambassadør for trosfrihet, må nominasjonen godkjennes av Senatet.

Biden har også utnevnt den anerkjente Holocaust-historikeren Deborah Lipstadt som USAs neste spesialutsending for overvåkning og bekjempelse av antisemittisme.

Fornøyd

Blant dem som applauderer utnevnelsen av Rashad Hussain, er den britiske trosfrihetsorganisasjonen Christian Solidarity Worldwide.

– Dette er en oppmuntrende utnevnelse som viser at Biden-administrasjonen legger stor vekt på den grunnleggende retten til tros- og livsynsfrihet, uttaler lederen for USA-avdelingen Kori Porter i en pressemelding.

CSWs leder Scot Bower oppfordrer Senatet til å godkjenne nominasjonen. Han oppfordrer samtidig Rashad Hussain om å følge nøye med på utviklingen i Kina og Nigeria, slik at det kinesiske kommunistpartiets grove brudd på trosfriheten og voldsbølgen i Nigeria er høyt på Biden-administrasjonens agenda.