3 KANDIDATER: 40 kandidater ble til fem - og nå gjenstår bare tre: Hans Arne Akerø (t.v.), Herborg Oline Finseth og Olav Øygard. FOTO: Dagen Arkiv, montasje

Kan bli homoteologisk dreining i nord

Olav Øygard er Nord-Hålogaland bispedømmeråds foretrukne kandidat til å etterfølge Per Oskar Kjølaas som biskop i vårt nordligste bispedømme.

Øygard er i dag prost i Alta. Som nummer to på listen har bispedømmerådet nominert domprost Herborg Finnset i Tromsø. Dernest følger seksjonssjef Hans Arne Akerø i Kirkerådet på tredjeplass.

Til å begynne med hadde bispedømmerådet over 40 kandidater. Sommerens avstemning har stått mellom fem av disse. Av toppkandidatene sier Øygard og Akerø at et ekteskap kun inngås mellom mann og kvinne, mens Finnset sier ja også til homofile ekteskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Bispekandidater forteller om sine kristne forbilder

Svenn A. Nielsen, prest og redaktør av Kirkenytt i Tromsø, sa til NTB i august at det er en homopolitisk utnevnelse dersom Olav Øygard blir biskop.

Øygard står sterkt lokalt som prost i Alta, og snakker samisk. Om han eller Akerø blir utnevnt, blir det første gang i dette årtusen at Nord-Hålogaland får en biskop som står på kirkens tradisjonelle syn i spørsmålet om ekteskap.

Kirkerådet skal ansette ny biskop på sitt møte i Tromsø 24. september. Etter regelverket skal de velge en av de tre toppkandidatene. DAGEN

Les også
Homofilisyn skiller bispefavoritter i nord
Les også
Bispekandidater forteller om sine kristne forbilderNy biskop i nord