ENGASJEMENT: Fylkesleder i Akershus, Malin Stensønes var tidligere direktør i Rederiforbundet. Nå engasjerer hun seg for å få Inger Lise Hansen på plass som nestleder i KrF. Foto: Erlend Aas, SCANPIX

Kan bli hestehandel om Hansen

- Det er viktig at den nye KrF-ledelsen speiler hele partiet, sier fylkesleder i Akershus Malin Stensønes som vil ha Inger Lise Hansen med videre. Fylket mener også at en «vestlandskandidat» må inn i ledelsen.

Fredag meddelte Inger Lise Hansen valgkomiteen at hun fortsatt er villig til å stå til disposisjon for vervet som nestleder i partiet.
- Jeg har tro på partiet vårt, og derfor har jeg gitt valgkomiteen et ja. Jeg har stor respekt for høringssvarene fra fylkeslagene, men fordi jeg har fått mange henvendelser fra aktive og passive medlemmer fra hele landet, har jeg valgt å si meg villig, sier hun.

Hansen sier hun gjerne vil bidra i fornyelsen av KrF:
- Jeg har opplevd å få gjøre KrF mer aktuelt for flere mennesker. Det har jeg lyst til å få fortsette med, sier hun.
- Jeg tror på å mobilisere det brede folkepartiet av og for de kristne verdiene, inn i en ny tid der vi oppleves som relevante for flere mennesker, sier hun på KrFs hjemmesider.

Eriksen eller Hansen

«Det største hinderet for gjenvalg av Dagrun Eriksen som nestleder kan komme til å bli Inger Lise Hansen.» Det skrev Fædrelandsvennens politiske redaktør Vidar Udjus nylig. Han tror ikke det vil være plass til både Hansen og Erisken i den nye ledelsen.

«Dagrun Eriksens problem kan bli at Inger Lise Hansen har langt større potensial utenfor KrFs rekker. Hun kommuniserer bedre med de 95 prosent av velgerne som stemmer på andre partier. Det er åpenbart grunnen til at påtroppende leder Knut Arild Hareide ikke legger skjul på sitt ønske om å la Hansen fortsette som nestleder.»

«Det er sannsynlig at landsmøtet til våren vil holde for nesa og svelge unna Hansen som nestleder i to nye år, hvis den nyvalgte lederen ber om det. Det kan igjen utløse krav fra den mer dogmatiske fløyen om en motytelse, i form av en markant konservativ fanebærer på den andre nestlederplassen.

I så fall lever Dagrun Eriksen farlig,» skriver Udjus.

Bredden

Akershus som regnes som et fylke med mer liberale tankestrømmer har signalisert at de ønsker både Hansen og en konservativ kandidat.
- Når vi nominerte Inger Lise fra Akershus, så var det med utgangspunkt at vi ønsker å ha en kontinuitet inn i den nye ledelsen. Vi har også sagt at det bør komme en fornyelse inn og det er viktig at den nye ledelsen må jobbe sammen som et team og at den representerer bredden, sier Malin Stensønes

Akershus har nominert Knut Arild Hareide på topp. Som andre nestledere foreslår de Inger Lise Hansen og Olaug V. Bollestad.

Kontinuitet og retning

Tidligere stortingsrepresentant Ingebrigt Sørfonn som tilhører det konservative miljøet har gjort det kjent at han ønsker Hansen med videre.
DagenMagazinet er kjent med at det finnes støtte for en slik tanke også i de «mørkeblå-gule» miljøene i KrF.

I motsetning til Dagrun Eriksen som har holdt døren på gløtt for Arbeiderpartiet, har Inger Lise Hansen snakket fordelaktig om et samarbeid med FrP. En hestehandel vil imidlertid stille skyhøye krav til at den konservative kandidaten kan gli inn i de mest Israel-vennlige miljøene.