Statsminister Erna Solberg og justisminister Anders Anundsen under møtet hos KS mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Justisministeren roser arbeidet mot radikalisering

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier det ikke stemmer at kommunene ikke er godt i gang med arbeidet med å forebygge mot radikalisering.

– Det er mye som skjer i kommunene. Det er ikke slik at de sitter stille og tilbakelent og venter på at staten skal løse disse utfordringene, slik enkelte har forsøkt å gi inntrykk av. Snarere tvert imot, så skjer det mye positivt, viktig arbeid rundt omkring i kommunene, sierAnundsen.

Han holdt mandag innledningen under et politisk toppmøte om forebygging av voldeligekstremisme hos kommunenes interesseorganisasjonKS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge en kartlegging Aftenposten nylig utførte, er kun en håndfull kommuner i gang med tiltak motradikalisering – sju måneder etter at regjeringen la fram sin handlingsplan.

Justisministeren sier det viktigste for å bekjempe at personer blir radikalisert, er å hindre utenforskap. Han understreker samtidig at dette er et svært vanskelig arbeid.

– Det krever individuell oppfølging og man kan ikke tenke i grupper. Ingen forskning viser at man kan plukke ut hvem som står i faresonen for å bli radikalisert ved enkelte faste kjennetegn, understreker Anundsen.