Justisministeren i lukket asylmottak for å lære

Jus­tis­mi­nis­ter An­ders Anund­sen (Frp) fikk lære om vir­ke­lig­he­ten da han man­dag be­søk­te det luk­ke­de ut­len­dings­in­ter­na­tet på Tran­dum.

- Det er vik­tig for meg å lære hvor­dan vir­ke­lig­he­ten er, sa jus­tis­mi­nis­te­rAnders Anundsen (Frp) etter at han hadde fått en om­vis­ning på Tran­dum ut­len­dings­in­ter­nat.

In­ter­na­tet, som dri­ves av po­li­ti­et, er for dem som har fått av­slag på søk­na­den om opp­hold i Norge og der­for skal sen­des ut. Anund­sens pro­gram for man­da­gen var å be­sø­ke dette og også Ref­stad tran­sitt­mot­tak i Oslo hvor det har vært mange mel­din­ger om pro­ble­mer den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Re­gje­rin­gen har vars­let nye til­tak for å hånd­te­re asyl­sø­ke­re som kom­mer til Norge. Anund­sen sier det ikke er et mål for re­gje­rin­gen å bygge flere mot­tak som in­ter­na­tet på Tran­dum. Her kal­les be­boer­ne inn­sat­te, og alle er låst inne på om­rå­det.

- Dette er et luk­ket mot­tak, og noe helt annet enn de in­te­gre­rings­mot­ta­ke­ne og re­tur­sent­re­ne som re­gje­rin­gen er enige medKrF ogVenst­re om å etab­le­re, sier Anund­sen til NTB.