Juledugnaden for Oslos svakeste kan ryke

Julearrangementet Alternativ jul for Oslos svakeste risikerer tvangsmulkt og serveringsforbud etter en inspeksjon av Mattilsynet andre juledag i fjor.

- Mat­til­sy­net hadde fått tips om at noe ikke gikk ryd­dig nok for seg. På 45 år har vi sik­kert brutt en og annen for­skrift i mat­lo­ven, men vi har aldri hatt noen pro­ble­mer med maten vi har ser­vert, sier ini­tia­tiv­ta­ker for Al­ter­na­tiv Jul, Hen­ning Hol­stad til Af­ten­pos­ten.

Ar­ran­ge­men­tet sør­ger for varme, mat, gaver og jule­tre­gang til rus­mis­bru­ke­re, bo­steds­løse og andre som ikke fei­rer tra­di­sjo­nell jul. I fjor trakk Al­ter­na­tiv Jul i alt 3.000 men­nes­ker og 600 fri­vil­li­ge bidro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kan ikke gjennomføres

Mat­til­sy­net har nå sendt brev til for­enin­gen hvor den på­leg­ges å melde ar­ran­ge­men­tet inn til mat­myn­dig­he­te­ne og følge krav og re­gel­verk for res­tau­ran­ter og næ­rings­mid­del­virk­som­het. Fris­ten er satt til 4. april.

- Hvis vi skal til­freds­stil­le lo­vens krav som om vi var en næ­rings­mid­del­be­drift, vil kon­se­kven­sen sann­syn­lig­vis være at ar­ran­ge­men­tet ikke kan gjen­nom­fø­res, sier Hol­stad.

Omfattes av loven

Dis­trikts­sjef i Mat­til­sy­net i Oslo, Kje­til Berg, sier til avi­sen at de er full­sten­dig klar over at ar­ran­ge­men­tet er ret­tet mot de sva­kes­te i sam­fun­net.

- Men vi mener at dette ar­ran­ge­men­tet er så stort at det om­fat­tes av loven, sier Berg.

©NTB