Journalist drept i Ramallah

JERUSALEM (INN) En italiensk journalist har blitt drept i Ramallah av israelske tropper i morges og to israelere har blitt såret av skudd i det sentrale Israel.

Italieneren er identifisert som Rafaelle Ciriello, 42, som jobbet for Corriere dela Sera. Han og to andre journalister var i hælene på palestinske skyttere, da en israelsk stridsvogn kom rundt et hjørne rundt 150 meter borte og åpnet ild. De to andre journalistene som jobbet for fjernsynsstasjonen Rai Uno ble ikke såret.

Det israelske forsvaret stengte i går av Ramallah for utenlandske journalister. Oberst Gal Hirsh, som er leder for det israelske militærets operasjoner i Ramallah, sa i går at området var blitt lukket for journalister fordi det er et farlig område. Han understreket at det israelske forsvaret aldri har skutt mot journalister med viten og vilje.

Det israelske forsvaret har enda ikke kommentert hendelsen.

Det israelske militæret betegner operasjonene i Ramallah de siste to dagene som den største bakkeoffensiven siden krigen i Libanon i 1982.

20 palestinere har blitt drept innenfor de siste 24 timene, blant dem fire ettersøkte medlemmer av det islamske Hamas og det sekulære PFLP.

Palestinere i Ramallah åpnet ild mot israelske tropper fra hoteller, sykehus og skoler, i følge Brigadegeneralen Gershon Yitzhak. Røde Kors ble bedt om å megle og lyktes i å overtale palestinerne om å beordre skytterne bort fra institusjonene.

Liket av en mistenkt israelsk informatør ble av palestinere hengt opp i Ramallah sentrum i går. Han ble hengt opp-ned, som en advarsel til andre palestinere om ikke å samarbeide med Israel.

Terrorister åpnet ild mot en konvoi av biler og såret to personer. Angrepet skjedde på veien mot Katzir i Wadi Ara i det sentrale Israel i går kveld. Attentatmennene skjøt fra et vanntårn i nærheten og etterlot seg fotavtrykk i retning av en palestinsk by i området.

De drepte i gårdsdagens terrorangrep ved kibbutz Matsuba er: Yehudit Cohen, 33, Offer Kanric, 44, Løytnant German Rozhkov, Alexi Kotman, 29, Lynne Livneh, 49 og hennes datter Atara, 17.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz