Johnsen: - Et budsjett for arbeid og velferd

Fi­nans­mi­nis­ter Sig­bjørn John­sen (Ap) lover et «godt rødgrønt bud­sjett» når han pre­sen­te­rer den av­trop­pen­de re­gje­rin­gens for­slag til stats­bud­sjett for neste år.

Tra­di­sjo­nen tro møtte stats­rå­den pres­sen på trap­pen hjem­me før han tok veien til Stor­tin­get for å legge fram det siste rødgrøn­ne bud­sjet­tet.

- Dette er et godt rødgrønt bud­sjett for ar­beid og vel­ferd, sier John­sen i mor­gen­mør­ket uten­for bo­li­gen på Gimle i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- An­svar­lig penge­bruk

Det kom mange spørs­mål om bruk av olje­pen­ger i bud­sjet­tet og hvor­vidt det blir satt ny re­kord. Dette ville han ikke svare di­rek­te på, men an­ty­det at etter hvert som olje­fon­det vokser, er det rom for å ta ut mer pen­ger til bud­sjet­tet.

- Det er et an­svar­lig bud­sjett, sier fi­nans­mi­nis­te­ren, og leg­ger til at olje­penge­bru­ken lig­ger der den bør.

Han ville hel­ler ikke fore­gri­pe Erna Sol­bergs re­ak­sjon på for­sla­get som leg­ges fram klok­ken 10 i dag.

- Det er vans­ke­lig å spå Sol­bergs re­ak­sjon, men de har vars­let en ny kurs, så det vil tro­lig være ting i dette bud­sjett­for­sla­get som de er ueni­ge i, sier John­sen di­plo­ma­tisk.

Mann for sin hatt

Det ble også tid til et par kom­men­ta­rer om John­sens høyst pri­va­te bud­sjettra­di­sjo­ner: hat­ten og dik­tet.

- Så dere har lagt merke til hat­ten, ler fi­nans­mi­nis­te­ren når hode­plag­get på­pe­kes.

- Dette er en Stet­son, det er et an­er­kjent og godt hatte­mer­ke. Det er en bra hatt og en høst­hatt, for den er jo mørk i far­gen. Jeg har en del hat­ter. Det er et prak­tisk plagg, som jeg kan an­be­fa­le, sær­lig på høs­ten.

Han ble også spurt om hvil­ket dikt han hadde tenkt å lese for Stor­tin­get denne gan­gen, men her hol­der han kor­te­ne tett til brys­tet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det blir et godt dikt, var alt han ville røpe før han tok fatt på veien til Stor­tin­get. (©NTB)

Les også
Tro avgjør ikke statsråds-valgKirkelig statsråd