Flere israelere samlet seg mandag formiddag i Jerusalem for å delta i en marsj gjennom gamlebyen. Arrangørene valgte senere på dagen å avlyse marsjen. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Jødiske nasjonalister avlyser omstridt marsj i Øst-Jerusalem

De jødiske arrangørene av en omstridt marsj i Øst-Jerusalem, avlyste marsjen fordi israelsk politi nekter dem å gå gjennom muslimske områder.

Israelske myndigheter nektet tidligere mandag de jødiske nasjonalistene å marsjere gjennom den muslimske delen av gamlebyen i Øst-Jerusalem.

Noen timer senere opplyste arrangørene at de hadde besluttet å avlyse marsjen, med henvisning til restriksjonene fra israelsk politi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Flaggmarsjen er avlyst, het det i en kunngjøring fra Am Kalavi-stiftelsen, som organiserer den årvisse marsjen for å feire erobringen av Jerusalems gamleby.

Flere tusen unge, jødiske nasjonalister hadde mandag ettermiddag samlet seg ved Vestmuren, og mange av dem virket fast bestemte på å marsjere gjennom gamlebyen, til tross for avlysningen.

Ifølge israelske medier kom det til sammenstøt med politiet, som deretter tømte området for mennesker.

Øst-Jerusalem ble erobret av Israel i 1967 og annektert kort tid etter, noe FN og verdenssamfunnet ikke anerkjenner.

Israelsk politi var mandag i høy beredskap etter at det i morgentimene kom til harde sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen på høyden muslimene kaller Haram al-Sharif og jødene Tempelhøyden.

Over 300 palestinere ble såret i sammenstøtene, ifølge Palestinsk Røde Halvmåne, og israelske myndigheter har lagt ned et midlertidig forbud for jøder mot å ta seg opp på høyden, skriverHaaretz.