- Jøder i Donetsk bedt om å registrere seg

Ifølge den israelske avisen Haaretz har opprørere i Donetsk delt ut et skriv som ber jøder i området om å registrere seg.

Jø­de­ne støt­ter Kiev og er fiendt­li­ge mot den or­to­dok­se re­pub­lik­ken Do­netsk og dens bor­ge­re, heter det i skri­vet, som den is­ra­els­ke avi­sen tryk­ker et bilde av.

Iføl­ge Haa­retz blir jø­de­ne i om­rå­det bedt om å re­gist­re­re seg hos de pro­rus­sis­ke se­pa­ra­tis­te­ne som har tatt kon­troll over deler av re­gio­nen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den is­ra­els­ke avisen si­te­rer et ukrainsk ny­hets­byrå på at skri­vet ble delt ut av tre menn som hadde ka­mu­flert seg og gikk med et rus­sisk flagg.

Med­lem­mer av det jø­dis­ke sam­fun­net i Do­netsk skal ha meldt fra om skri­vet.

Skri­vet er stemp­let med lo­go­en til den selv­ut­nevn­te re­pub­lik­ken Do­netsk, og er til­syne­la­ten­de un­der­skre­vet av Denis Pusji­lin, man­nen som har ut­nevnt seg selv til gu­ver­nør over om­rå­det.

Alle jøder over 16 år får be­skjed om å melde seg ved ett av de of­fent­li­ge byg­ge­ne som er ok­ku­pert, samt le­ve­re lis­ter over alle ei­en­de­ler de eier.

Der­som man ikke re­gist­re­rer seg blir man fra­tatt sine bor­ger­ret­tig­he­ter og med makt de­por­tert ut av lan­det, skri­ver Haa­retz.

(©NTB)

Les også
Ukraina er på randen av borgerkrig, mener Putin
Les også
Jødene får skylda - fra begge kanterJødene i Ukraina