LANSDMØTE: Frp-leder Siv Jensen åpnet fredag partiets landsmøte. (Skjermdump fra Frps nett-TV)

Jensen med bredside mot den norske modellen

Frp-le­der Siv Jen­sen le­ver­te en kraft­sal­ve mot «den nors­ke mo­del­len», da hun fre­dag åpnet lands­mø­tet på Gar­der­moen.

- Den nors­ke mo­del­len står i veien for det nors­ke folk, ham­ret Jen­sen og ram­set opp om­rå­de etter om­rå­de der hun mente at Ar­bei­der­par­ti­et gjør livet vans­ke­li­ge­re for van­li­ge folk.

Hun gjen­tok øns­ket om å for­hand­le med Høyre, Venst­re og KrF om re­gje­rings­dan­nel­se. Men hun for­klar­te også bak­grun­nen for par­ti­ets stand­punkt om at det ikke vil støt­te en re­gje­ring det selv ikke del­tar i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- La oss gå til­ba­ke til 2001, da Bon­de­vik-II-re­gje­rin­gen ble dan­net. Det var en mindre­talls­re­gje­ring som treng­te støt­te. Det ble for­ven­tet at vi stil­te opp, og det gjor­de vi. Men er­fa­rin­ge­ne var svært blan­det. Det vi fikk til ett år, ble fjer­net året etter, da re­gje­rin­gen inn­gikk for­lik med Ap, sa Jen­sen.

Hun gjen­tok løf­tet om at Frp vil sette seg ned med de tre andre par­ti­ene hvis de bor­ger­li­ge får fler­tall i val­get.

- Men re­gje­rings­makt hand­ler først og fremst om po­li­tis­ke løs­nin­ger, ikke svar­te re­gje­rings­bi­ler. Frp må ha gjen­nom­slag for sine po­li­tis­ke saker, sa parti­le­de­ren. (©NTB)

Les også
Følg Frp-landsmøtet direkte på Dagen.noFølg sendingene fra Frps landsmøte her: