Jensen måtte svare for egen lønnsvekst i Stortinget

Pensjonistene har tapt inntekt, mens finansminister Siv Jensen selv framstår som en lønnsvinner. SV-leder Audun Lysbakken reagerer.

– Finansministeren har fått 99.144 kroner i lønnsøkning på tre år. En enslig pensjonist som hadde 180.000 kroner i inntekt i 2014 har tapt 10.700 kroner i samme periode, påpekteLysbakken iStortingets spørretime onsdag.

SV vil gi pensjonistene mer enn regjeringen legger opp til i trygdeoppgjøret, som innebærer at realinntekten faller for tredje år på rad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FinansministerSiv Jensen (Frp) viste til at lønnen hennes ikke fastsettes av regjeringen, menStortinget. Og pensjonistene har samlet sett kommet ganske godt ut av nedgangstidene, mener hun.

– I løpet av perioden har vi både gitt skattelettelser som har kommet pensjonistene til gode, kuttet i avkortingen til gifte og samboende pensjonister samt styrket minstepensjonen for enslige pensjonister, sa Jensen.

Hun viste også til at forslaget i revidert nasjonalbudsjett om å bruke 840 millioner kroner på å øke minstefradraget, noe hun mener i særlig grad treffer pensjonister med skattbar pensjon rett over minstepensjon.

– Et svar som Siv Jensen selv har gitt Stortinget viser at 223.400 pensjonister får null glede av denne siste skattelettelsen, repliserte Lysbakken.