Jensen: Greit med fokus på gamle sitater

Frem­skritts­par­ti-le­der og fi­nans­mi­nis­ter Siv Jen­sen mener det er na­tur­lig at det blir opp­merk­som­het om «gamle his­to­ri­er» nå som par­ti­et er i re­gje­ring.

- Gamle si­ta­ter, gamle his­to­ri­er om stort og smått er truk­ket fram. Jeg synes det er helt greit. Vi har alle levd nor­ma­le liv. Vi har gjort feil, og vi kom­mer til å gjøre feil. Den som aldri har ang­ret eller gjort noe som man ikke burde gjort, er men­nes­ker som ikke har gjort sær­lig mye, sa Jen­sen da hun talte til Frps lands­sty­re i Oslo lør­dag for­mid­dag.

I re­gje­rin­gens førs­te uker har flere avFrp-stats­rå­de­ne måt­tet tåle til dels kraf­tig kri­tikk for tid­li­ge­re spiss­for­mu­le­rin­ger. Pres­set har vært størst mot land­bruks­mi­nis­ter Sylvi List­haug som nek­ter å le­ve­re ut kun­de­lis­ter fra sitt ar­beids­for­hold i PR-by­rå­et First House. Bar­ne-, like­stil­lings- og in­klu­de­rings­mi­nis­terSolveig Horne har opp­levd at flere har søkt i ar­ki­vet og fun­net fram hen­nes tid­li­ge­re ut­ta­lel­ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Opp til oss selv

Jen­sen viste til at par­ti­et etter 40 år i op­po­si­sjon må inn­stil­le seg på at ti­de­ne nå har for­and­ret seg.

- Dere er nå med­lem­mer av et re­gje­rings­par­ti. En førti år lang reise har ført oss inn i re­gje­ring. Det har vært opp­tu­rer og ned­tu­rer. Hvor­dan de neste årene blir, er helt og hol­dent opp til oss selv. Det er ikke bare Frem­skritts­par­ti­ets stats­rå­der som er i re­gje­ring, men hele par­ti­et, sa hun.

Frp-le­de­ren slo fast at opp­merk­som­he­ten om par­ti­et er stor i og med den nye til­væ­rel­sen rundt kon­gens bord.

- Vi må hele tiden huske at det er mange øyne på oss. Våre ord for­plik­ter. Det vi sier, må vi følge opp. Jeg er utål­mo­dig, men vi får ikke gjen­nom­ført alt som står i re­gje­rings­platt­for­men på få uker.

Enk­le­re Norge

Jen­sen bruk­te el­lers mye tid på å love en ny ret­ning for det nors­ke sam­fun­net, pre­get av av­by­rå­kra­ti­se­ring og en enk­le­re hver­dag for folk flest. Skatte­let­tel­ser, skole­sat­sing og inn­sats mot den to­del­te, olje­smur­te nors­ke øko­no­mi­en var to andre te­ma­er hun tok opp.

- Med Frp i re­gje­rin­gen vil penge­bru­ken bli snudd fra for­bruk til in­ves­te­rin­ger, sa Jen­sen. Hun mener dette gre­pet vil sørge for et sam­ferd­sels­løft, til tross for at par­ti­et må av­fin­ne seg med bom­pen­ger på nors­ke veier også i fram­ti­den.

Løf­ter om «gjen­nom­fø­rings­kraft» innen norsk be­red­skap og en «streng, men rett­fer­dig» asyl­po­li­tikk kom hun også med.

- Et annet av sat­sings­om­rå­de­ne er et vel­ferds­løft for eldre og syke, sa Jen­sen og viste til at pri­va­te ak­tø­rer skal få slip­pe til i stør­re grad. (©NTB).