- Jeg har vært savnet i ti år - jeg er fri nå!

USA: Tre kvinner funnet i live etter å ha vært kidnappet i ti år. En bussjåfør og hans to brødre er pågrepet.

Tre kvin­ner som har vært sav­net i rundt ti år, er fun­net i live i et hus i Cle­ve­land i Ohio.

Gina De­Je­sus, Aman­da Berry og Michel­le Knight ble fun­net i et hus en for­stad til Cle­ve­land, ikke langt fra der to av dem sist ble sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En 52 år gam­mel skole­buss-sjå­før som bodde i huset og hans to brød­re på 50 og 54 år er på­gre­pet i saken. De ble ar­res­tert på bak­grunn av in­for­ma­sjon de tre kvin­ne­ne ga po­li­ti­et man­dag kveld.

21. april 2003 ring­te da 16 år gamle Aman­da Berry hjem til sin søs­ter og for­tal­te at hun fikk sitte på med noen hjem fra ar­beid. Siden det har hun vært sav­net.

Ett år se­ne­re for­svant 14 år gamle De­Je­sus. Hun ble sist sett da hun for­lot sko­len. Michel­le Knight, for­svant som 20-åring i 2000.

Hjelp meg!

Kvin­ne­ne ble opp­da­get av en nabo som hørte rop fra huset.

- Jeg så en kvin­ne som fe­brilsk for­søk­te å komme seg ut. Hun sa: «Hjelp meg å slip­pe ut. Jeg har vært her i lang tid», for­tel­ler Char­les Ram­sey til news­net5.com.

Etter å ha hjul­pet henne ut ved å spar­ke hull i døra, ring­te kvin­nen til po­li­ti­et.

- Hjelp meg! Jeg er Aman­da Berry. Jeg har vært kid­nap­pet i ti år. Nå er jeg fri, sier en sterkt fø­lel­ses­ladd Aman­da Berry i 911-sam­ta­len.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke skadd

Et øyen­vit­ne for­tel­ler at han hjalp til å bryte seg inn i huset, og at det var flere barn der inne. Alle de tre kvin­ne­ne er sendt til syke­hus, men de skal ikke være fy­sisk skadd.

Hundre­vis av men­nes­ker sam­let seg man­dag i gaten der de tre kvin­ne­ne ble red­det.

- Jeg er takk­nem­lig for at Aman­da Berry, Gina De­Je­sus og Michel­le Knight er blitt fun­net i live. Vi har mange ube­svar­te spørs­mål i denne saken og etter­forsk­nin­gen vil fort­set­te, sier ord­fø­rer i Cle­ve­land Frank Jack­son.

Skrev om saken

I kom­men­tar­fel­tet til ny­hets­sa­ken news­net5.com har lagt ut blir den på­grep­ne man­nen iden­ti­fi­sert som den samme som til­ba­ke i 2004 skrev en sak om to av de sav­ne­de kvin­ne­ne i en lo­kal­avis.

- En ting er helt sik­kert. Nes­ten alle føler en nær­het til fa­mi­li­en, og hele om­rå­det snak­ker om at Gina er for­svun­net, heter det i saken, der blant andre moren til De­Je­sus er in­ter­vju­et.

Kjen­te fa­mi­li­en

Artikkelen fortsetter under annonsen.

On­ke­len til den på­grep­ne 52-årin­gen sier nevø­en eide huset der kvin­ne­ne ble fun­net. Iføl­ge on­ke­len voks­te noen av fa­mi­lie­med­lem­me­ne hans opp sam­men med fa­mi­li­en til den bort­før­te De­Je­sus.

Na­bo­ene til den ar­res­ter­te er nå i sjokk. Janet­te Gómez (50) for­tel­ler at 52-årin­gen all­tid gikk inn i huset gjen­nom bak­døra. Gar­di­ne­ne var all­tid truk­ket for, og minst ett av vin­du­ene var spik­ret igjen.

- Han hadde aldri mye å si. Han hils­te til­ba­ke, men det var aldri noen sam­ta­le, sier Gómez. (©NTB)

Fakta

* Michel­le Knight var 21 år da hun for­svant i et nabo­lag i byen Cle­ve­land i del­sta­ten Ohio. Hun ble sist sett i huset til en slekt­ning 23. au­gust, 2002. Hun er nå 32 år.

* Aman­da Berry for­svant et knapt år se­ne­re, 21. april 2003, dagen før sin 17-års­dag. Hun ring­te søs­te­ren før hun for­lot job­ben på Bur­ger King, og for­svant mens hun spa­ser­te hjem i det samme nabo­la­get som Michel­le for­svant. Hun er nå 27 år.

* Gina De Jesus for­svant over ett år se­ne­re, 2. au­gust 2004, mens hun var på vei hjem fra sko­len i det samme nabo­la­get. Hun var 14 år og er i dag 22-23 år.

* Siden Aman­da og Gina for­svant, har for­eld­re­ne og lo­kal­sam­fun­net holdt en årlig vake med slekt­nin­ger, na­bo­er og ven­ner. Moren til Gina har vært over­be­vist om at dat­te­ren var offer for men­neske­han­del og at hun var i live. Moren til Aman­da håpet også at dat­te­ren var i live, men døde av et hjerte­in­farkt i 2006.

* Fa­mi­lie­ne håpet på en opp­kla­ring som­mer­en 2012 da en draps­dømt fange oppga de­tal­jer om hvor Aman­da var gravd ned. Etter­fors­ke­re fant in­gen­ting, og man­nen ble dømt for falsk for­kla­ring og for å ha ville­det po­li­ti­et.

* De tre kvin­ne­ne ble fun­net i det samme nabo­la­get som de for­svant, hjem­me hos tre brød­re i fem­ti­åre­ne. De ble opp­da­get av en nabo som hørte rop fra huset, man­dag 6. mai. Flere barn ble fun­net sam­men med kvin­ne­ne, blant dem er fire-fem­åring som skal være bar­net til Aman­da.

(Kilde: News­net5.com) (©NTB)