«Jeg følte meg forbundet med alt»

«Jeg har et ønske om å formidle min opplevelse med yoga og meditasjon til avisen», skriver en kvinne i en e-post til Dagen.

Hun ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men vil svært gjerne fortelle sin historie.

Kvinnen begynte med yoga via jobben og opplevde at det fungerte som en god hjelp til å mestre stress.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Meditasjon hjalp på konsentrasjonen, forteller hun.

Alt var ett

Gradvis opplevde hun at hun fikk det hun kaller «spirituelle opplevelser».

– Jeg fikk en følelse av at alt var ett. At alt er gud på en måte. Jeg følte meg forbundet med alt. Det er vanskelig å beskrive, men jeg opplevde det som om tankene mine påvirket omverden. Jeg begynte å føle folks energier og fikk tankelesingsegenskaper. Det var spennende og logisk der og da.

Skremmende

Det som i begynnelsen opplevdes som spennende, ble etter hvert skremmende.

– Jeg følte nærmest som jeg var besatt av ånder. Blant annet hørte jeg stemmer som sa konkrete ting. Egentlig var det mine egne tanker jeg hørte, men jeg trodde det var ånder. Jeg kunne ha en lang diskusjon med en person i hodet mitt, forteller hun.

Tilstanden forverret seg, noe som gjorde at hun oppsøkte lege. Han mente at det hun hadde fått var psykoselignende opplevelser.

– Jeg vet ikke hva andre erfarer som har psykose. Om de har opplevd det samme som jeg, så vil jeg si at de har hatt en åndelig opplevelse.

Kvinnen forteller at hun fikk medisiner og at de virket på symptomene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De roet ned hjernen, forklarer hun.

– Så da var det kanskje ikke yogaen som utløste det?

– Jeg tror det. Jeg brukte en del mantra da jeg gjorde yogaøvelser, som så langt jeg vet er en slags tilbedelse av den guddommelige visdommen.

Måtte velge

Trass i dårlige erfaringer fortsatte hun likevel med yoga. Samtidig begynte hun å søke på internett og fant snart ut at yoga for en del var forbundet med åndelige opplevelser.

Kvinnen forteller at hun har blitt kristen og at hun da følte at hun måtte ta avstand fra yoga.

– Jeg fikk en følelse av at jeg hadde lekt med noe ondt og at kristendommen representerte den egentlige sannheten, det gode. Jeg måtte velge mellom de gode kreftene i åndeverden og de onde, forklarer hun.

I dag er hun aktiv i en menighet og kjenner seg trygg. Hun har et sterkt ønske om at andre skal slippe å oppleve det hun gjorde.

Les også: