Fiskeriminister Helga Pedersen fortalte også Magazinet om sin tro da hun ble valgt som nestleder i partiet. Den gang var hun forsiktig med å utdype dette. Nå står hun imidlertid frimodig frem med sin tro i Nordlys. Arkivfoto: Scanpix

- Jeg ber ofte til Gud

- Jeg ber ofte om at jeg skal kunne ta riktige beslutninger og at jeg skal klare det ansvar som er pålagt meg, sier statsråd Helga Pedersen.

Avisen Nordlys har bedt statsråd Helga Pedersen utdype sitt kristne engasjement.

- Hva betyr det konkret at du har kristentroen med deg i ditt daglige virke?

- Det betyr å prøve å ta vare på sin neste, vise kristen nestekjærlighet og forvalte skaperverket på en god måte. Dette er viktige, kristne verdier og de samme verdiene som Ap bygger på, f.eks. solidaritet og engasjement for miljøet. Det dreier seg om å omsette disse verdiene i handling i det daglige, sier Helga Pedersen.

Helga Pedersen forteller at hun selv er helt vanlig statskirke-kristen.

- Jeg er vokst opp med kristen oppdragelse, har gått i kapellet hjemme i Vestertana og på søndagsskole. Dette er min identitet og jeg tror den er vanlig for mange av kystens folk, der troen har vært viktig i en tilværelse med små marginer, sier fiskeriministeren.

- Ber du?

- Ja, det gjør jeg.

- Om valgseier?

- Ha, ha, nei, men kanskje det var en idé? Eller man kunne kanskje heller be om solidaritet og omsorg. Men det er nok slik at jeg ber ofte om at jeg skal kunne ta riktige beslutninger og at jeg skal klare det ansvar som er pålagt meg, sier hun til Nordlys.

I avisen forteller Pedersen at datteren hun fikk i 2006 også skal få gå på søndagsskolen hvis det passer.Les hele intervjuet i Nordlys.